Bozcaada, Londra'daki Turizm Fuarında Tanıtıldı

Bozcaada ilçesi, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "World Travel Market" adlı turizm fuarında tanıtıldı.


Kaykamam Abdulgani Mağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ikinci fuarı olarak gösterilen ve 4-7 Kasım'da gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakamlık tarafından yürütülen "Bozcaada Turizminin Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu Projesi" kapsamında katıldıklarını bildirdi.

Mağ, fuara katılmadan iki ay önce stantla ilgili çalışmalara başladıklarını belirterek, "Standın konumlanacağı yeri ve rengini, kullanacağımız malzemelere en ince ayrıntısına kadar dikkat ettik. Bu fuar bizim için çok önemliydi" dedi.

Fuarda Bozcaada standının büyük ilgi gördüğüne işaret eden Mağ, "En önemlisi standımız Türkiye'den katılan diğer illerden ayrı olarak Avrupa tarafında yer aldı. Amacımız zaten Avrupa ülkelerine ait standlara yakın bir yerde konumlanmaktı. Bu yüzden daha da ilgi gördük. Adamızın doğasını, kültürünü ve şarabını ön plana çıkarttık. Broşür ve dergilerimizle bunu daha da güzel sunduk. Fuar beklediğimiz gibi çok güzel ve iyi geçti. Turizim acenteleriyle iyi çalışmalarımız oldu. Hatta şimdiden rezerve eden acenteler oldu" diye konuştu.

Mağ, fuarda Bozcaada'nın kitle turizmine uygun olmadığını, daha çok butik tarzda oteller ve pansiyonlar olduğu için daha küçük çapta kültür, sağlık, şarap turları düzenlenebileceğini anlattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Adamızda nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarında turizmin daha çok canlanmasını istiyoruz. Oradaki acenterlerle bunları konuştuk. Aynı zamanda ferdi seyahatlar için çalışmalarda bulunduk. Gelecek yıl nisan ve mayıs aylarında fuarda görüştüğümüz acentelerle Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği öncülüğünde turizm çalıştayı yapılacak. Bu çalışmayla adamızı daha iyi tanımış olacaklar. Mart ayında dünyanın en büyük fuarı olarak gösterilen Berlin'deki fuara da katılmayı düşünüyoruz. Bu tür çalışmalar adamız için az olan yabancı turist sayısını temmuz ve ağustos ayları haricinde adamıza daha fazla çekebilmek için çok önemli."

Belediye Başkanı Mustafa Mutay ise bu tür fuarlara katılımın "adanın ölü sezonu" olarak anılan dönemlerde Bozcaada'ya turist çekmesi açısından önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe de Bozcaada'ya gelen turistlerin yüzde 90'ını yerli turistlerin oluşturduğunu, yabancı turist geliş oranı artırmak için fuarda çaba gösterdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA