Yalova'ya Osmangazi Heykeli ve Atatürk Büstü

Yalova'nın Altınova ilçesinde Osmangazi heykeli ve Atatürk büstünün açılışı yapıldı.


Hersek köy meydanında düzenlenen törende heykelin ve büstün açılışını Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve protokol üyeleri yaptı.

Altınova'nın Osmanlı'nın devlet niteliğini kazandığı önemli bir yer olduğuna dikkati çeken Oral, şöyle konuştu:

"Bölgede Atatürk de konaklamış. Burayı sosyal-kültürel bir yaşam alanı olarak planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunların devamı gelecek. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi için önemli bir yer. Atatürk büstünün yapımında emeği geçen firmalara teşekkür ediyorum. Osmangazi heykelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek aldık" dedi.

Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya ise "Her nesil zamanında geriye bir bedel ödüyor. Atamızın nesli de canıyla, malıyla bu ülkeyi hazırlamıştır. Bugün itibariyle Türkiye yas tutan ülke olmaktan, Ata'sını anarken, durmayan, güç kazanan bir ülke haline gelmiştir" diye konuştu.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da Hersek Bölgesini daha aktif hale getirmek istediklerini dile getirerek, "Bugün önemli ve anlamlı gününü yaşıyoruz. Ortak değerlerimizi bugün bir daha yad ediyoruz. Osmanlı'nın kuruluşunu hepimiz biliriz. Gazi Mustafa Kemal'i de böyle bir şekilde, ölümünün 75. yılında anıyoruz. Cumhuriyetimiz bugün dünya ile yarışır hale geldi. Muassır medeniyetlere ulaşmada Atatürk'ün kazanımlarıyla geldik" dedi.

Ardından, Atatürk büstü ve Osmangazi heykelinin yapımını üstlenen firma yetkililerine Milletvekili Coşkun ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutan Deniz Kıdemli Albay Enver Ünlü plaket takdim etti.

Daha sonra protokol üyeleri Türk bayraklarına sarılı olan Atatürk büstü ve Osmangazi heykellerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA