Salihli ve Ahmetlili Muhtarlardan Hizmetlere Tam Not

Manisa Belediyesi, “Haydi Kadınlar Manisa’ya” projesinden sonra “Haydi Muhtarlar Manisa’ya” projesini de hayata geçirdi.

Salihli ve Ahmetlili Muhtarlardan Hizmetlere Tam Not

Bu çerçevede Salihli ve Ahmetli’nin köylerinden Manisa’ya gelen muhtarlar, Manisa Belediyesi’nin kente kazandığı projeleri inceledi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya da gelerek taleplerini ileten muhtarlar, hizmetler nedeniyle Başkan Ergün’e övgüler yağdırdı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise merkezde yapılan hizmetlerin ilçe, belde ve köylere de yapılacağının sözünü verdi. Manisa merkezde ayrım yapmadan 57 mahalleye eşit hizmet götürdüklerini ifade eden Başkan Ergün, “Bu hizmetleri merkezde olduğu gibi ayrım yapmadan, il geneline yaymak boynumuzun borcu olsun” diye konuştu.

Kente kazandırılan dev projelerin tanıtımına devam eden Manisa Belediyesi, “Haydi Muhtarlar Manisa’ya” projesi çerçevesinde Salihli ve Ahmetli’nin köy muhtarlarını Manisa’da konuk etti. Muhtarlara Manisa ziyaretlerinde MHP Salihli Belediye Başkan Adayı Mahir Köseler, MHP Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, MHP Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin, MHP Ahmetli İlçe Başkanı Orhan Karabina da eşlik etti. Salihli ve Ahmetli’den gelen konuklar ilk olarak Manisa Belediyesi’nin Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmete sunduğu Mümin Özkasap Spor Tesisleri’ni gezdi. Burada Manisa Belediyespor Tesis Sorumlusu İsmail Özer’den bilgi alan muhtarlar tesislere hayran kaldı. Muhtarlar daha sonra bitme aşamasına gelen Yeni Otogar’da inceleme yaptı. Buradan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne geçen muhtarlar, Ulaşım’da Dönüşüm projesi çerçevesinde hayata geçen hizmetler hakkında bilgi alırken, şehir içi taşımacılıkta Manisa’nın geldiği noktanın takdir edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Muhtarların bir sonraki durağı ise Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Özkal’dan verilen kurslar hakkında bilgi alan muhtarlar, merkezi gezdi. Manisa Belediyesi’nin gençlere verdiği öneme dikkat çeken muhtarlar, bu hizmetlerin ilçelere de yayılması gerektiğini söylediler.

Salihli ve Ahmetli’den gelen muhtarlar daha sonra Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldiler. Burada muhtarlara yönelik bir konuşma yapan Başkan Ergün, 2009 yılında göreve geldikleri süreçten bu yana yapılan hizmetler hakkında muhtarlara bilgi verdi. Manisa’nın 2012 yılında çıkan yasa kapsamında büyükşehir olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Tabi bu yasayla birlikte belde ve köylerimiz mahalle konumuna dönüştü. Artık bulunduğumuz bölgelerde hizmetleri ilçe ve büyükşehir belediyelerinden alacaksınız. Bugün kentimize kazandırdığımız projeleri incelemeniz açısından sizleri Manisa’da konuk ettik. Bugüne kadar neleri yaptığımızı, bundan sonra neler yapabileceğimizi görmenizle birlikte Manisa’da yaşanan değişime şahit olmanızı istedik” diye konuştu.

Kaynak: İHA