'Hsyk Hukuki Müzakere Toplantıları'

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından düzenlenen "HSYK Hukuki Müzakere Toplantıları"nın güz dönemi ilk toplantısı Sarıkamış ilçesinde yapıldı.


HSYK 2. Daire Üyesi Hüseyin Serter, Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, HSYK'nın olmazsa olmazlarından birinin eğitim faaliyetleri olduğunu söyledi.

Yüksek yargı ile ilk derece yargısını, hukuki konuları enine boyuna tartışmak amacıyla aynı masa etrafında toplanıp, çağdaş ve uygar bir tartışma ortamını sunmak istediklerini ifade eden Serter, "Bu şekilde hukuki sorunları tartışarak daha güzel sonuçlara ulaşılacağını ve yargının sorunlarının bu temel üzerinde sürdüreceğine inanıyoruz" dedi.

Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun da bu tür toplantılarda hakim ve savcıların karar işlemlerinde ortaya çıkan farklı uygulamaları ortadan kaldırmak, sonuç olarak uygulama birliğini sağlayarak içtihat hukukunun geliştirilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Toplantılara Yargıtay'ın en üst düzeyde destek verdiğine vurgu yapan Tosun, "2012 yılında başlayan bu proje sayesinde ilk defa Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri ve Yargıtay Cumhuriyet savcılarıyla ilk derece hakim ve savcılar, hukuki konuları tartışmak amacıyla bir araya geldiler. Bu toplantıların olumlu sonuçları görülmeye başlayınca toplantıların devamı yönünde HSYK karar verdi. Bu açıdan da proje ayrı bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ise toplantıya katılan HSYK ve Yargıtay üyeleri ile katılımcılara teşekkür etti.

Programa, Yargıtay Üyesi Önder Aytaç, HSYK üyeleri İsmail Aydın, Teoman Gökçe, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Neslihan Ekinci ve ülke genelinden 80 hakim ve savcı katıldı.

Kaynak: AA