Kızılay Çukurova Şubesi'nden Tanıtım ve Bağış Çadırı

2012 yılında kurularak faaliyete geçen Kızılay Çukurova Şubesi, çalışmalarına hız verdi.

Kızılay Çukurova Şubesi'nden Tanıtım ve Bağış Çadırı

Kurban Bayramı'nda hayırseverlerin kurban ve kurban derisi bağışı için çalışma yapan dernek yönetimi, Turgut Özal Bulvarı Piri Reis Anadolu Lisesi yanında tanıtım ve bağış kabul çadırı kurdu.

Başkan Ökkeş Ağca, Türk Kızılay’ının bu seneden itibaren kurban etlerinin verimli bir şekilde dağıtılması için Et Balık Kurumu entegre tesislerinde et işleme faaliyetlerine başladığını ifade ederek “Bu anlamda kurban bağışları yapan kişiler adına kesim yapılarak CD’ leri çekilip ilgili bağışçıya da bir numunesi gönderilmek suretiyle bilgilendirilmektedir. Entegre tesislerde hijyenik ortamda 800 gramlık teneke ambalajlar içinde salamura olarak hazırlanmakta ve yıl boyunca muhtaç ve fakirlere şubelerimiz aracılığı ile dağıtımı yapılmaktadır. Dolayısı ile hayırseverlerin yardımı tam olarak yerine ulaşmakta. İhtiyaç sahiplerine etler bozulmadan yıl boyunda dağıtıldığı için iyilik hareketimiz 12 yıl boyunca canlı tutulmaktadır” dedi.

Ayrıca Çukurova Belediyesi kesim yerlerinde bağışçıların kurban derilerinin de değerlendirilmek üzere Kızılay görevlilerince teslim alınarak toplanacağını sözlerine ekleyen Ağca, yönetim adına katkısı olan bütün hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverler Türkiye genelinde 168 Kızılay hattından arayarak ya da bütün bankalardan 2868 ortak hesabına bağışta bulunabilirler. Kurban Bağış miktarı yurt içi 575 TL yurt içi 300 TL'dir ve kredi kartı ile 4 taksit yapılabiliyor.
Kaynak: İHA