Divriği'de Doğal Gaz Çalışmaları

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ilçeye doğal gaz gelebilmesi için 2 bin 900 abonenin başvuru yapması gerektiğini söyledi.


Kaya ve Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği Sadık Özgür Ticaret Meslek Lisesi'ndeki toplantı salonunda doğal gaz çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

İlçeye doğal gaz gelmesi için Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren şartların yerine getirilmesi halinde ilgili kuruluşlarla hemen temasa geçip sürecin hızlandırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Daha modern ve sağlıklı yaşamın gereksinimi haline gelen doğal gaz için bir an önce katılım ücretlerini yatırarak yeterli sayıya ulaşmamız lazım. İlçeye doğal gaz gelebilmesi için 2 bin 900 kişinin abonelik başvuru yapması gerekiyor. Bu sayıya ulaşabilmek için ilçe halkının elinden geleni yapması lazım. Bu ilçemiz için iyi bir fırsat olup bu fırsatın kaçırılmaması gerekir. Bütün sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz ve özellikle muhtarlarımızın bu konuda ciddi bir çalışma ortaya koyması halinde bu sayıya ulaşmamız mümkün."

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ise ilçe halkının çoğunluğunun yaşlı vatandaşlardan olmasının doğal gazı zorunlu hale getirdiğini dile getirerek, belediye olarak üzerlerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini söyledi.

Toplantıya kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA