Amasya Şeker Fabrikası'na Yeni Pancar Boşaltım Makinesi

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, saatte 150 ton pancar boşaltma kapasitesine sahip bir makine alarak çiftçilerin hizmetine sunduklarını bildirdi.


Uysal, yaptığı açıklamada, yeni makinenin 60 tona kadar olan büyük ağırlıktaki araçları 45 derecelik açıyla kaldırarak içerisindeki pancarı boşalttığını söyledi.

Fabrikadaki mevcut pancar boşaltma makinesinin yüksek tonajlı büyük araçları kaldıramadığını ve işçiler vasıtasıyla boşaltma işinin yapıldığını ifade eden Uysal, "Bu da önemli ölçüde zaman ve iş gücü kaybına neden olmaktaydı. Yine buna bağlı olarak çiftçilerimiz saatlerce sırada beklemek durumunda kalıyorlardı. Yeni hizmete sunulan pancar boşaltma makinesi ile tüm bu sorunları ortadan kaldırdık" dedi.

Kurban kesilerek dualar eşliğinde hizmete sunulan yeni pancar boşaltma makinesinin faaliyete geçme programına, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel, Şeker İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Hasan Batak, fabrika yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlar katıldı.

Kaynak: AA