Malatya'da Anne Adayları İçin Proje

Malatya'da anne adayları için Hoşgeldin Bebek Projesi'nin hayata geçirileceği bildirildi.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapılan yazılı açıklamada, sosyo-ekonomik yoksunluk içindeki ailelerin maddi imkansızlıklar yüzünden sağlıklı bebeklere sahip olamadığına dikkat çekildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının anne adaylarına yaptığı yardımlara değinilen açıklamada, bunların yeterli görülmediği kaydedildi. Vakfın gebelik ve lohusalık yardımı alan 30 anne adayına yönelik çalışmalar yaparak çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimlerini anne karnından itibaren destekleyerek sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla Hoşgeldin Bebek Projesi'ni hayata geçireceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konusunda uzman bir sağlık personeli, sosyal hizmet uzmanı ve sosyolog desteğiyle 30 anne adayına ev ziyaretleri yapılarak, bu ziyaretlerde tıbbi danışmanlık hizmeti verilecek, bebek ölümlerini azaltmaya yönelik bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Annenin ve bebeğin sağlığı için gebeliğin ilk döneminden başlayarak düzenli, yeterli sayıda gebelik kontrolüne gidilmesi gerektiği, doğumun iyi koşullarda ve uzman hekim tarafından yapılması zorunluluğu ve anne adaylarına yeni doğan bebek bakımının yeterli düzeyde olması anlatılacak. Doğum hediyesi olarak beşik, bebek arabası, bez, mama, hastane çıkış seti, bebek kıyafetleri, biberon seti vakfımızca karşılanacak."

Açıklamada, projenin hamilelik sürecinde sosyo-ekonomik yoksunluk içinde olduğu için kendisinin ve bebeğinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacağını düşünen anne adaylarına yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla hazırlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA