Ak Parti Rize İl Başkanlığı 30 Mart Yerel Seçimleri İçin Adaylık Başvurularını Almaya Başladı

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar bugün itibariyle adaylık başvurularını almaya başladıklarını duyurdu.

Ak Parti Rize İl Başkanlığı 30 Mart Yerel Seçimleri İçin Adaylık Başvurularını Almaya Başladı
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar düzenlediği basın toplantısı ile 30 Mart 2014 yerel seçimleri için adaylık başvurularını almaya başladıklarını belirterek, başvuruların 1 Kasım tarihine kadar kabul edileceğini belirtti.

Ayar, tüm belediye başkanlıkları için adaylıkların İl Başkanlığı'na yapılacağı ancak İl Belediyesi'ne aday olan aday adalarının başvurularını AK Parti Genel Merkezi’ne yapabileceklerini söyledi.

Ayar, partilerine üye olmayan kişilerinde aday olabileceklerini belirterek, “Tüm adayların ilgili kanunda ön görülen şartlara haiz olması zorunludur” dedi.

Kimlerin aday olamayacağını da belirten Ayar, “Kanuni şartları taşımayan, parti disiplin kurulları ile partiden ihraç edilenler, ihraç kararı gerektiren bir fiil nedeni ile işten el çektirilenler partimizden aday adayı olamayacaklardır. Partimiz Milletvekillerinin, il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derece akrabaları, akrabalık bağı taşıdıkları partililerin bölgelerinden aday ve aday adayı olamayacaklar” dedi.

KADIN ADAYLARA YÜZDE 50 İNDİRİM
Ayar, adaylardan genel merkezin belirlediği ölçüde belli bir ücret alınacağını belirterek, bayan adaylara yüzde 50, engelli adaylara ise yüzde 75 indirim yapılacağını kaydetti.

Ayar buna göre İl Belediye Başkanlığı için aday olanlardan 3 bin TL, İlçe Belediyeleri için aday olacaklardan 750 TL, Beldelerden aday olacaklardan 400 TL, İl Genel Meclisi adaylarından 400 TL ve Belediye Meclislerine aday olacaklardan 250 TL ücret alınacağını belirtti.

BAKIRCI’YI BAŞARILI BULDU
Ayar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise "Halil Bakırcı'nın 1. dönemde ve 2. döneminde yaptığı çalışmalar birbirini tamamlayan çalışmalardır. 1. Döneminde yaptıklarını tamamlamadan 2. dönemde yaptıklarını hayata geçirmesi mümkün değildir. Sahilin 10 yıl önce ne halde olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu alanı temizlemeden bu alanı bugünkü haline getirmek mümkün olmazdı. İlk döneminde fevkalade bu alt yapıyı tamamlamıştır. İkinci döneminde bunun üzerine koyarak devam etmiştir. 3. dönemde kendisi devam etmek isterse bunların üzerine yenilerini ilave edecektir. Adaylık sürecinde teşkilat olarak bizim de fikrimizi alacaklar. Halil Bakırcı’yı hepimiz iyi tanıyoruz. Kendine has bir yapısı var. Halil Bakırcı’dan Rize olarak bir çok alanda istifade ettiğimizi düşünüyorum. Bir çoğumuzun yapamayacaklarını yapmıştır. Size kötü bir söz söyleyecekse bile yüzünüze söyler. Gıyabınızda söylemez. Şahsen benimle hep öyle olmuştur. Eğer devam etmeyecek olursa onu hep güzel yönleri ile anacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA