'1400 yıldır müslümanları bölen bir fitne savaşı var'

Prof. Mehmet Çelik, İslam alemine Hz. Peygamber'in ölmüyle fitne girdiğini ifade ederek, "1400 yıldır müslümanları bölen bir fitne savaşı var" dedi.

'1400 yıldır müslümanları bölen bir fitne savaşı var'
Habertürk'te yayınlanan Öteki Gündem programına konuk olan Prof. Mehmet Çelik, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çelik, İslam alemine Hz. Peygamber'in ölmüyle fitne girdiğini söyledi.

'Hz. Ali pırlanta gibidir, tertemizdir. O ayak oyunlarıyla baş edemedi' diyen Çelik, 'Şimdi birileri 'Hz.Ali kabileyetsiz mi?' diyebilirler. Hayır, hadise o değil. Hadise şu; Hz. Ali o İslam birliğini bir araya toplamak, fitneyi fesadı ortadan kaldırmak isterken Muaviye'nin ayak oyunlarına gelmiştir. Eğer o gün Osman'a gönderdiği o askeri birlik Medine'ye girseydi, Osman ölümden kurtulsaydı, bunlar olmayacaktı. Osman'ın katilini arıyorsanız Muaviye cephesinde arayın' ifadelerini kullandı.

Mehmet Çelik, 'Din öyle bir güçtür ki... Biz insanlık tarihinin hakimiyet sürecine baktığımız zaman hakimiyet insanın fıtratında var. Bunu atamazsınız. Yani doğuştan getirilen bazı duygular var. Korkaklık, cesaret böyle bir duygudur. Cimrilik, cömertlik böyle bir duygudur. Hakimiyet duygusu da böyledir' diye konuştu. Çelik şunları söyledi:

'TARİH BOYUNCA DİNİN GÜCÜNÜ KULLANDILAR'

'Biz insanlık tarihine baktığımız zaman insanlar ilk bu hakimiyet gücünü kan bağıyla sağlarlar. Sonra şehir devletleri haline geldiklerinde makam dağıtrak hakimiyetlerini güçlendirdiler. Sonra para dağıttılar, mevki dağıttılar. Fakat sonunda şunu fark ettiler en ucuz ve en önemi etkin güç dindir dediler.'Gel savaş şehit oluyorsun cennete gidiyorsun'dediler. Dini kullanmamak bir siyasetçi için düşünülemez. Tarih boyunca herkes dinin bu gücünü mutlaka kullanmıştır. İslam tarihinde dinin politikaya alet edilmesinin ilk örnekleri bunlardır; Cemel Savaşı, Sıffin Savaşı savaşı.'

'ALEVİ-SÜNNİ MESELESİ TAMAMEN SİYASİDİR'


'Ben bunları söyleyeince'Hoca tamam doğru söylüyorsun ama olmuş.Bugün bunları anlatmanın ne faydası var?'diyenler oluyor' ifadesini kullanan Çelik, 'Ne faydası var dediğiniz zaman olmaz. 1400 senedir İslam dünyası bölünmüş. Alevi-Sünni meselesi var. Niye bu insanlar birbirine böyle bakıyor? Bütün hadise tamamen siyasidir. Dini hiç bir yönü yoktur' dedi.

Çelik, 'Bu siyasette de ayak oyunlarını çok iyi bilen, dünyevi makamı çok düzgün dağıtan Muaviye bu maçı sonunda kazanmıştır' diye konuştu.

Mehmet Çelik, 'Biz siyaseten bunu doğru anlatırsak İslam dünyası bölünmez' uyarısında bulundu. BEYAZ GAZETE