Masiad, İkinci İstişare Toplantısını Yaptı

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), ikinci istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Masiad, İkinci İstişare Toplantısını Yaptı
MASİAD, Malatya’daki ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere yılda iki defa yaptığı istişare toplantısının ikincisini Altın Kayısı Ramada Plaza’da gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, MASİAD’ın kurulduğu günden bu yana Malatya sanayisi ve iş dünyasına katkı sunmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini söyledi.

Genel katılımlı istişare toplantılarıyla ilin ekonomik gelişmelerinin masaya yatırıldığını ifade eden Güngör, şöyle konuştu: “Derneğimiz, yapılan aylık yönetim kurulu toplantıları ve yılda iki defa yaptığımız genel katılımlı istişare toplantıları ile ilimizdeki ekonomik gelişmeleri, ülke ve dünyadaki gelişmeler paralelinde değerlendirerek üyelerimize ve kamuoyuna duyurulmaktadır. Bu noktada MASİAD olarak ikinci istişare toplantımızı gerçekleştiriyoruz.”

Güngör, hizmet binası Malatya’da bulunan FIRATSİFED’in bölgeye büyük katkı sağlayacağını kaydederek şunları söyledi: “6 Mart 2013 tarihinde (TRA-1) Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’de faaliyet gösteren ve iş dünyasına önemli katkı sunan 8 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan ve Malatya’da hizmet binasını açan Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu’nun (FIRATSİFED) tanıtımını da yapıyoruz. Önümüzdeki süreci bölgemiz için en iyi şekilde değerlendirmek için istişarelerde bulunuyoruz. Dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, ülkemiz ekonomisini etkilemekte, zayıf olan organizasyonlar bu dalgalanmalarda zarar görerek yok olmaktadır. Bu tür dalgalanmalardan korunmanın bilinen en iyi yolu birlikte hareket etme yetenekleri geliştirerek, yeni yollar bulmaktır.”

Güngör’ün konuşmasının ardından MASİAD Genel Sekreteri Banu Algül Şeftalicioğlu, dernek çalışmaları hakkında bilgi aktardı. 2014 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Şeftalicioğlu, dernek faaliyetlerini sunum eşliğinde üyelere anlattı.

İşyeri Hekimi Seval Kırca da, 6331 sayılı İş Kanunu hakkında işadamlarına bilgi verdi. Kırca, Yeşil Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi olarak Malatya’da hizmet vermeye başladıklarını kaydederek, “6331 sayılı yasa ile her işletmenin bir iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurması veya uzman ve hekimi yetkilendirmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri'nden temin etmesi zorunlu hale gelmiştir” dedi.

İşyeri yükümlülüklerine de değinen Kırca, şunları söyledi: “İş güvenliği ve işyeri hekimi görevlendirmeyen işveren, görevlendirmediği her bir kişi için 5 bin TL, görevlendirilmeyen diğer sağlık personeli için 2 bin 500 TL ve aykırılılığın devam ettiği her ay için aynı miktarda para cezasına çarptırılır. Risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene 3 bin TL, aykırılığın devamı halinde her ay için 4 bin 500 TL para cezası uygulanır. Bunun yanında sağlık gözetimleri yapılmayan her bir çalışan için bin TL para cezası uygulanmaktadır. Eğitim bilgilendirmesi yapılmayan her bir çalışan için işyerlerine bin TL para cezası uygulanmaktadır.”
Kaynak: İHA