Kapadokya'da Japon Gelinler Yarıştı

Nevşehir'in Göreme beldesinde düzenlenen 12. Kapadokya Yemek Festivali'nde beldede yaşayan Japon gelinler yarıştı.

Festival, peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve butik otelleriyle ünlü Göreme'de, Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen "Kapadokya Yemek Festivali"nde Japon gelinler için özel yarışma gerçekleştirildi.

Yarışmada beldede yaşayan 7 Japon gelin Türkiye'nin ünlü aşçılarıyla birlikte öğrendikleri Türk yemeklerini yaparak, hünerlerini sergiledi.

Yarışmacılardan kimisi Erciyes Kebap, kimisi kuru fasulye yaparken, bölgeye turist olarak gelen Japon turistler de fotoğraf çekti. Yarışma sonunda 7 Japon geline de Vali Mehmet Ceylan ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından madalya ve katılım belgesi verildi.

Cingil, amaçlarının yarışmadan ziyade var olan Japon-Türk dostluğunu artırmak olduğunu belirterek, "Bunlar bizim gelinlerimiz. Birincisi olamayan bir yarışma çünkü bizim gönlümüzde hepsi birinci" dedi.

-"Yemek yapmayı kaynanamdan öğrendim"

Festivalde yarışan Japon gelinlerden Maiko Coşkun, Kapadokya'ya ilk olarak bir arkadaşı ile gezmek için geldiğini özellikle Göreme'yi çok sevdiğini ve daha sonra tekrar geldiğini söyledi.

O dönemde Kapadokya'ya gelişlerini sıklaştırdığını ve buraya yerleşme kararı aldığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Kapadokya'ya yerleştikten sonra çalışmaya başladım. Eşimle de çalıştığım yerde tanıştık ve evlendik. Burada çok mutluyum, 7 yıldır Göreme'de yaşıyorum. Bir kızımız oldu onun adını da Makbule koyduk. Makbule ismi eşimin babaannesinin ismiydi. Türk yemeklerini çok seviyorum. Özellikle et yemekleri çok güzel oluyor. Şimdi de kavurma yapıyorum zaten. Türk yemeklerini yapmayı kaynanamdan öğrendim."

Festival kapsamında Göreme'de yaşayan ev hanımları arasında da ana yemek, tatlı ve çorba kategorilerinde yarışma düzenlendi.

Kaynak: AA