Japon Gelinler Hünerlerini Sergiledi

Nevşehir'in Göreme beldesinde düzenlenen 'Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali'nde, bölgede yaşayan Japon gelinler hünerlerini sergiledi.

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden Göreme beldesinde, Göreme Belediyesi tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen "Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali" Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin iş birliğinde gerçekleştirildi.

Festivalin yarışma bölümünün açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizmciler, turistler ve beldede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, beldelerinde yıllardan beri yapılan çeşitli yöresel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl geleneksel olarak yemek festivali düzenlediklerini kaydetti.

Göreme gelen yerli ve yabancı turistlerin sadece peribacalarını gezmekle kalmadığını, yörenin tarihi ve kültürel dokusuna da büyük ilgi duyduklarını ifade eden Cingil, yöresel yemeklerin dünya çapında tanıtımı için de yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Festivalde açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen yarışma; çorba, ana yemek ve tatlı kategorilerinde yapıldı. Yarışmada Göremeli ev hanımlarının yaptıkları birbirinden lezzetli yemekler jürinin karşısına çıkarken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Yemek yarışmasının ardından ise Türklerle evlenerek Göreme beldesinde yaşayan Japon gelinler hünerlerini sergiledi. Japon gelinlerin Türkiye’nin çeşitli illerindeki otellerde görev yapan ünlü şeflerle birlikte yaptıkları yemekler büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA