Meram'da Kurbanlık Satış ve Kesim Yerleri

Meram'da kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlenip gerekli düzenleme ve hazırlıklar tamamlandı.

Meram Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca alınan karar gereği; Karahüyük Hayvan Pazarı ile Loras Mahallesi'nde bulunan Meram Belediyesi Asfalt Şantiyesinin yanındaki alan kurbanlık satış noktası olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri ise Muhacir Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Melikşah Semt Pazarı, Lalebahçe Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı ve Arif Bilge Semt Pazarı seyyar kurban kesim yeri olarak belirlendi. Belirlenen yerler dışında kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesimine izin verilmeyecek. Ancak kendi bahçesi ve özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere gerekli hijyenik şartlara uymaları kaydıyla engel olunmayacak.

Kurban satış merkezlerinde ve kurban kesim yerlerinde Belediye ve İl Tarım Müdürlüğü hekimlerince yapılacak kontrol ve muayeneler sonucu sağlıksız olduğu tespit edilen hayvanların kesimine izin verilmeyecek.

-Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli?

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ekici, kurbanlık alırken dikkat edilecek hususlarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız kurbanlık hayvan alırken; kulak küpesi ve pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, yaşı uygun olmayan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan ve kurbanlık vasfını taşımayan hayvanlar satın alınmamalı."

Kaynak: AA