Kütahya’da Siyaset Akademisi 4. Kez Açıldı

AK Parti Kütahya İl Teşkilatları tarafından dördüncüsü açılan Siyaset Akademisi programında konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Nazım Maviş, Türkiye genelinde 76 il ve birçok ilçede Siyaset Akademisini açtıklarını bildirerek, Siyaset Akademisini AK Parti kadrolarına kazandırmayı amaçladıkları yeni siyasi yüzler ve yeni yerel siyasal aktörler için önemsediklerini bildirdi.

Kütahya’da Siyaset Akademisi 4. Kez Açıldı
Kütahya’da AK Parti İl Teşkilatlarınca 4’üncüsü düzenlenen Siyaset Akademisi, düzenlenen törenle başladı.

Ressam Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde açılan Akademinin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE sorumlusu Erhan Hisar yaptı. AR-GE sorumlusu Hisar, genel işleyici ve ders içerikleri hakkında kısaca bilgiler vererek Siyaset Akademisinin Kütahya’ya ve katılımcılara hayırlı olması temennisinde bulundu

"GÖREV ALMAK İÇİN BURANAN GEÇMEK ÖNEMLİ"
Daha sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Kamil Saraçoğlu da, açılışı yapılan Siyaset Akademisine ilginin oldukça yoğun olduğunu söyledi.

30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimlerin yapılacak olmasından dolayı Siyaset Akademisinin içeriğinin de yerel yönetimler konularının ağırlık kazanacağını ifade eden Saraçoğlu, “Yerel yönetimlerde görev alacak, gerek İl Genel Meclisinde, gerek Belediye Meclisinde ve gerekse belediye başkanlıklarında görev alacak arkadaşların bu eğitimlerden geçmesini, hangi hizmetlerin verilebileceğini, insanlarla iletişimi nasıl yapabileceklerini gösterme noktasında Siyaset Akademisi'ni önemli bir ders olarak görüyorum” dedi.

"AKADEMİNİN KATKISI BÜYÜK"
Açılış dersine katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ise derslere katılanların yerel yönetimlerde görev almalarını ümit ettiğini kaydederek, “Siyaset Akademisine geçtiğimiz dönemlerde katılan arkadaşlarımız, “Hiçbir yerde görev almasak bile edindiğimiz bilgiler ve tecrübe ile kendimizi geliştirmek adına Siyaset Akademisinin bizlere katkısı olmuştur” diyorlar. O yüzden bu derslere katılan herkesi şanslı olarak görüyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"100 BİN KİŞİ DİPLOMA ALDI"
Siyaset Akademisinin ilk dersi için açılışa katılan AK Parti MKYK üyesi Nazım Maviş de katılımcılara hitap etti. Siyaset Akademisinin bir AK Parti klasiği haline geldiğini bildiren ve ilk Siyaset Akademisinin 2003 yılında Ankara ve İstanbul’da başladığını ve 2008 yılında da Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla bütün Türkiye’de başladığını anımsatan Maviş, “Siyaset Akademisi partimizin Türk siyasetine kazandırdığı önemli enstrümanlarından bir tanesidir. Şu anda 16. Dönem Lider Ülke Türkiye 4 Kuramı’nı uyguluyoruz. Türkiye genelinde il ve ilçe olmak üzere 23 merkezde bu Kuram uygulanıyor. Yaklaşık 5 bin kursiyerimiz 16 haftalık süreç sonundan bu Kuram’dan geçmiş olacak. Şu ana kadar 76 il ve birçok ilçede Siyaset Akademisini gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 bine yakın arkadaşımız Siyaset Akademisini başlattığımız günden bu yana bu programlarda kursiyer olarak bulundular ve partimizden tabir yerindeyse ‘Siyaset Akademisi Diploması’nı aldılar. Yerel yönetimler konularının yanı sıra genel siyaset, demokrasi, ekonomi, uluslararası ilişkiler, hukuk, demokratikleşme ve Türkiye Vizyonu gibi ana başlıklar olmak üzere Siyaset Akademisini bugüne kadar başarıyla yürüttük. Bugün de Kütahya’da 4’üncüsünü yapıyoruz. Biz Siyaset Akademisinin sadece bir parti etkinliği olsun düşüncesiyle yapmıyoruz. Siyaset Akademisini Türk siyaseti için, partimizin siyaseti için ve partimizin kadrolarına kazandırmayı amaçladığımız yeni siyasi yüzler ve yeni yerel siyasal aktörler için önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Siyaset Akademisi, ‘Deneyim ve Vizyon Payalışımı’ konulu ders ile başladı.

Diğer yandan programın 6 hafta süreceği, program sonunda yapılacak olan sınav sonrasında Türkiye genelinde birinci olan kursiyerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı bir yurtdışı gezisine katılma hakkı elde edeceği, ikinci ve üçüncü olan kursiyerlerin ise yine Başbakan Erdoğan’ın yurt içinde yapacağı bir programa Başbakan ile birlikte katma hakkı elde edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA