İş Güvenliğini, Tiyatroyla Anlatıyorlar

İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanların bilinçlendirilmesi amacıyla "Bize Bişey Olmaz Abi" adlı tiyatro oyunu sahneleniyor.

Aşkale Çimento Fabrikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası öncülüğünde hazırlanan oyunla, kazaların önlenebilmesi ve çalışanların bilinçlendirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Genellikle işbaşında eğitim yöntemlerinin kullanıldığı projelerin tamamlayıcısı bir eğitim olarak tiyatro etkinliklerinin Türkiye turnesine çıktığı ve bu amaçla Aşkale Çimento Fabrikası'nda da iki gün sergilendiği belirtildi.

Personelin, ağır çalışma koşullarında farklı davranış örneklerini sergilemesi, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının samimi biçimde hatırlatılması, sorunların farklı nedenlerinin ortaya çıkarılabilmesi, etkin iletişimin öneminin vurgulanması, eğlenceli bir paylaşımın sağlanması, davranış değişikliğini tetikleyecek sürecin başlatılması için tiyatro gösterimlerinin devam ettiği kaydedildi.

Bu arada, SGK tarafından açıklanan istatistiklere göre 2012 yılında Türkiye'de 74 bin 871 işçinin kaza geçirdiği, bunlardan 69 bin 90'ının erkek, 5 bin 781'inin kadın olduğu ifade edildi. Söz konusu kazalarda 744 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: AA