Ab Ülkelerinden Öğrenciler Bünyan’da Kendi İşini Yapmayı Öğrencek

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Bünyan Belediyesi işbirliğinde, 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan My Own Smoll busines ‘Kendi küçük işim’ isimli projede 5 farklı ülkeden gelen öğrenciler Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen’i makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilere Türkçe selamlaşmayı öğreterek söze başlayan Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen öğrencilerin girişimcilik ile ilgili sorularını cevaplandırdı ve Bünyan hakkında bilgi verdi.

Karşılıklı hediyelerin verildiği kabul programından sonra başlayan proje 9 Ekime kadar devam edecek.

Bünyan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projede 5 farklı ülkeden 30 genç, girişimcilik istihdam edilebilirlik, işsizliğin önlenmesi, ve topuma dahil olma konularında yaygın eğitim aktiviteleri yapmak üzere bir araya geldi.

Bünyan İlçe Nilli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Bünyan’da ki çeşitli okullardan gelen Bünyanlı 6 öğrencinin de katıldığı çalıştayda gençlerin ufkunun genişlemesi, iş istihdamı kedini kabul ettirme konularında çalış taya katkı sağlaması amaçlanıyor.

Ayrıca Türkiye dahil 5 farklı ülke öğrencileri güzel Bünyan’ın tarihi, kültürel, doğal ve yöresel güzelliklerini yerinde görme fırsatın bulacaklar.

Proje kapsamında Türkiye’nin de içinde bulunduğu Litvanya İtalya ve Bulgsaristan’dan gelen öğrenciler Kayseri programında Kayseri Valiliği Kayseri Sanayi Odası ve bazı iş yerlerine ziyaretlerde bulunacaklar.

Programa Bünyan’dan katılan Bünyanlı öğrencilerin 2014 Mayıs ve Haziran aylarında İtalya ve Romanya’yı ziyaret etmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA