Yunanistan'daki 'Sarı Melek'İn Bulgaristan'daki Kardeşleri Aileden Alınıyor

Yunanistan'da Roman bir ailenin yanında bulunan Maria adlı küçük kızın Bulgaristan'daki reşit olmayan kardeşleri başka ailelere verilecek.


Uluslararası gündemin bir anda çok konuşulan konularından biri haline gelen 4 yaşındaki "sarı melek" Maria'nın anne ve babası oldukları DNA testi ile tespit edilen Bulgar çift Saşa Ruseva ve Atanas Rusev'in 10 çocuğunun bulunduğu, bunların 7'sinin reşit olmadığı, reşit olanlardan ikisinin daha önce evlendiği açıklandı.

Roman çift, çocukları ile birlikte susuz ve tuvaletsiz tek odalı bir evde büyük bir yoksulluk içinde yaşıyor.

Bulgar sosyal yardım servisleri, reşit olmayan çocukların başka ailelere verileceğini, çocukları kabul edecek aileler bulduklarını açıkladı.

Rusev çiftinin yaşadığı Eski Zağara kentinin Sosyal Yardım Servisi Müdürü Diana Kaneva, Eski Zağara'ya bağlı Nikolaevo kasabasının Roman mahallesinde yaşayan çiftin yaşam koşullarını düzeltmelerine yardım edecek uzmanlar yollayacaklarını belirtti.

Kaneva, Rusev ailesinin çocuklarına yeniden kavuşabilmesi için yaşam standardını yükseltmek zorunda olduğunu ifade etti.

Sosyal Yardım Servisi'nin planına göre, reşit olmayan kardeşlerden dördü iki bakıcı aile arasında paylaşılacak. Daha büyük olan iki kardeş, okula gitmelerinin sağlanması için bir kimsesiz çocuklar yurduna yollanacak, Diğer çocuk ise evli olan ablalarından birine verilecek.

Bulgar makamları, medyada "sarı melek" olarak adlandırılan Maria'nın Yunanistan'dan geri getirilebilmesi için bazı evrakların düzenlenmesi gerektiğini de belirttiler.

Kaynak: AA