Konak Belediyesi Giysi Bankası Sevindirdi

Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği Giysi Bankası, havaların soğumasıyla birlikte yüzlerce kişinin kışa sıcak girmesini sağladı.

Konak Belediyesi Giysi Bankası Sevindirdi
Giysi Bankası’ndan İzmirli vatandaşların yanı sıra Suriyeli sığınmacıların da yararlandığı belirtildi.
İhtiyaç sahibi vatandaşların uğrak noktası olan Giysi Bankası havaların soğumasıyla birlikte vatandaşın kışlık kıyafet ihtiyacına cevap verdi. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşı tepeden tırnağa giydiren Giysi Bankası yardım sever vatandaş ve iş yeri sahiplerinin bağışları sayesinde kısa süre içinde yaklaşık bin yüz kişiyi giydirdi. Kışı sıcak tutacak kıyafetlerle geçirecek olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşların kabandan iç çamaşırına, şapkadan eldivene, çantadan ayakkabıya kadar tüm ihtiyaçları karşılandı.

TARTAN, KENDİNİ ROBİN HOOD’A BENZETTİ
Yetkililer, bu yıl İzmir’de yaşayan vatandaşların yanı sıra son zamanlarda İzmir’e gelen Suriyeliler’in de yardım aldığını kaydetti.

Bağışlara aracılık ettiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kendini Robin Hood’a benzeterek, “Ben olandan alıp, olmayana veriyorum. Aslında yardımlaşma toplum olarak yapımızda olan bir şey. Ben bu yardımlaşmaya zemin hazırladım. Gerek eşya gerekse giysi bankamızla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını el birliği ile gideriyoruz. Birilerini mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Tartan, giysi bağışının devamı için vatandaşların 4253510 numaralı telefonu arayabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA