Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nden Ak Parti İl Başkan Köktaş'a Ziyaret

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Arıtürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı ziyaret etti.


Arıtürk, ziyarette Gana'nın başkenti Akra'da yapımı devam eden Akra Furkan Cami hakkında bilgi veren ve destek istedi.

Arıtürk, "Derneğimiz, Türkiye ve Gana halkları arasında dostluk, işbirliği, dayanışma ve kültürel münasebetler kurmayı, devam ettirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu anlamda Gana'daki derneğimize başkent Akra'da 18 bin metre kare arsa tahsis edilmiştir. Bu arsa üzerine Osmanlı mimarisinde cami inşaatımız devam etmektedir. Bu alan içinde ayrıca başmüftülük binası, eğitim fakültesi ve öğrenci yurdu binalarının da olacağı bir külliye olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin el açan ülke olmaktan çıkıp, el uzatan bir ülke haline geldiğini belirten Köktaş ise şunları dile getirdi:

"Sınır komşularımızdan başlayarak her alanda yardıma koşan ülke olduk. Ortadoğu, Kafkasya, Asya ve Afrika'da değişik ülkelerde onlarca koordinasyon merkezi oluşturarak yoksul, hasta ve işsiz insanlara, kadın ve çocuklara yardım eli uzattık. Dünyanın neresinde bir felaket meydana geldiyse Türkiye olarak herkesten önce orada olduk. Kötü günde insanlığın yaralarını saran ülkelerden biri olduk. Asya ve Afrika'da insanlık dramına dönüşen birçok ülkedeki vahim durumu, insanlığın gündemine biz taşıdık. Dış politikada, ülkemiz ve insanımızın menfaatiyle birlikte, insanlık vicdanı nasıl hareket edilmesini gerektiriyorsa öyle hareket ettik."

Ziyarete Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk de katıldı.

Kaynak: AA