Balçova Cumhuriyet Sevdası İle Yürüdü

Cumhuriyet’in ilanın 90. yıl dönümü nedeniyle Balçova’da düzenlenen fener alayı ve Selda Bağcan konserine onbinlerce kişi katıldı.

Balçova Cumhuriyet Sevdası İle Yürüdü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte yürüyen Balçovalılar, ellerinde bayraklarıyla marşlar söyleyerek Cumhuriyet’e bağlılıklarını bir kez daha gösterdi.
Tüm yurtta coşku ile kutlanan Cumhuriyet Bayramı 90. Yıl Kutlamalarına Balçova’da on bini aşkın insan katıldı.

Sakarya Caddesi’nde toplanan onbinlerce Balçovalı ellerinde bayrakları ve meşaleleri ile yürüyüşe başladı.

Genç, yaşlı, kadın, erkek yaklaşık binlerce Balçovalı, marşlar söyleyerek Sakarya ve Ata Caddeleri’nde yürüdü. Siyasi hiçbir sloganın atılmadığı yürüyüşte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da balkonlarından korteje destek veren vatandaşları selamladı, yol kenarındaki ailelere çiçek verdi.

Mithatpaşa Caddesi’ne kadar yürüyen vatandaşlar buradan otobüslerle Selda Bağcan Konseri’nin yapılacağı İnciraltı Demokrasi Meydanı’na gitti. Tüm İzmir’de aynı anda başlayan havai fişek gösterisinin ardından sahneye çıkan Selda Bağcan Balçovalılara unutamayacakları bir gece yaşattı.

Ünlü sanatçıya çiçek ve plaket vererek teşekkür eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Cumhuriyet uğruna şehit olanları anarak başladığı konuşmasında “Bugün bir parça da olsa demokrasiyi yaşıyorsak, devrim şehitlerimize çok şey borçluyuz. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emperyalistlere karşı verdiği bağımsızlık savaşı ve de Cumhuriyet olmasaydı bugün hiç kimse ne dini bayramlarını kutlayabilirdi ne de özgürce yaşayabilirdi. Bu gece İzmir’de ve Türkiye’de milyonlarca insan Cumhuriyet’i coşkuyla kutluyor. Bizim hassas noktalarımıza dokunmayın mesajı veriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA