Doğan: 'Aksıfat Barajı Bir An Önce Faaliyete Geçmeli'

Silifke Aksıfat İçme Suyu Birliği Başkanı Mustafa Doğan, yaz döneminde Aksıfat İçme Suyu’nda yaşanan sorunun yeni kaynak bulunması veya Aksıfat Barajı’nın faaliyete geçirilmesiyle çözülebileceğini söyledi.

Doğan: 'Aksıfat Barajı Bir An Önce Faaliyete Geçmeli'
Silifke’nin 30 köyünün içme suyu ihtiyacının karşılandığı Aksıfat, köylerdeki nüfusun hızlı artışıyla yetersiz kaldı. 1987 yılında debideki 150 lt/sn üzerinden projelendirilen Aksıfat İçme Suyu, yaz aylarında nüfusu üç katına çıkan köylerde yetersiz kalmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda birlik tarafından üç günlük rotasyon uygulanmak zorunda kalınan köylerin, önümüzdeki dönemlerde içme suyu sorunu yaşamaması için acilen çözüm bulunması gerekiyor.

Köylerdeki içme suyu sorununa duyarsız kalmalarının söz konusu olmadığını kaydeden Silifke Aksıfat İçme Suyu Birliği Başkanı Mustafa Doğan, sorunun birliği de aşan boyutlarda olduğunu belirterek, çözüm için üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Doğan, “Silifke’nin 30 köyü Aksıfat İçme Suyu’nu kullanıyor. Debideki 150 lt/sn su üzerinden, 1987’de proje yapılmış. Bu yılki ölçümlerde Silifke’nin kullanabildiği su miktarı 73 lt/sn olarak tespit edildi. Köylerimizde yazın nüfus oranı üç katına çıkıyor. Dolayısıyla gittikçe gelişen köylerimize bu su yetersiz kalıyor. Bu yıl köylerimizde birlik olarak üçer günlük rotasyon uygulandı. Bu sorunun giderilebilmesi için acilen yeni kaynak bulunması ve Aksıfat Barajı’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Bu arada, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, Aksıfat Barajı’nın proje ihalesinin yapıldığını, önümüzdeki yılbaşında temelinin atılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Köroğlu, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da desteğini alarak önümüzdeki süreçte Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı ziyaret edeceklerini ifade etti.

Köroğlu ziyarette barajların son durumunu ve akabinde sulama hatlarının oluşmasıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunulacağını duyurdu

Kaynak: İHA