Ydp Başkanı Gündüz, Süryani Metropolitliği'ni Ziyaret Etti

Yeni Dünya Partisi (YDP) Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, dayısı Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek ile İstanbul Süryani Ortodoks Metropolitliği’ni ziyaret etti.


Ziyarete Midyatlı Metropolitlik Genel Sekreteri Zeki Zekay Demir ev sahipliği yaptı. Gündüz, Müslümanlıkta, insanlara kin ve nefret güdülmemesi gerektiğinin bildirildiğini söyledi.

Gündüz, “Hangi inanç mensubu olursa olsun biz insanları yaratıcıdan dolayı severiz. Dünyanın içinde olduğu ateist ve anarşist durum insanlık için büyük bir tehlikedir. İnsanları yaratıcıya, Allah’a inandırmak çok önemlidir” dedi.

Midyat Müftüsü Çiçek ise, “Hem ülkemizde hem de özellikle Midyat’ta Müslümanlar ile gayrı Müslimler arasında bir sıkıntı yok. İnsanlar birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşırlar ve siz gayrı Müslimler bize emanetsiniz. Sizin haklarınızı korumak, sizi gözetmek bizim Müslümanlık görevimizdir” diye konuştu.

Metropolitlik Genel Sekreteri Demir de, “Ziyaretinizden çok memnun olduk, biz hepimiz aynı toprağın insanlarıyız. Herkes istediği gibi düşünebilir, inanabilir, istediği gibi yaşayabilir olmalıdır. Dünya herkese yetecek kadar geniş ve imkanlarla doludur çatışmalar ve savaşlar olmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Demir daha sonra Gündüz ve Çiçek’e kiliseyi gezdirip, yazdığı Habsus isimli kitabını hediye etti.
Kaynak: İHA