'Erciş Adım Adım Öğrenim Birimi' Törenle Hizmete Açıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı "Erciş Adım Adım Öğrenim Birimi"ni törenle hizmete açtı.


"Hiç Van'a Koştun Mu?" projesi çerçevesinde Adım Adım Oluşumu üyeleri TEGV için koşarak, birimin inşası ve işletme giderlerinin karşılanması için bağış topladı. Bundan sonra düzenlenecek koşulardan toplanacak bağışlarla da birimin 10 yıllık işletme giderleri karşılanacak.

Erciş Adım Adım Öğrenim Birimi, Van Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesindeki alana, bölgenin deprem riski ve iklim koşulları dikkate alınarak inşa edildi. TEGV'in eğitim etkinliklerini Ercişli çocuklarla buluşturacak birimden, yılda ortalama 800 çocuk faydalanacak.

2013 yaz döneminde kapılarını çocuklara açan birimde, okuma, bilişim ve teknoloji, etkinlik odaları, kütüphane, ofis, mutfak, teras gibi kullanım alanları bulunuyor.

Birimin açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, TEGV'nin Erciş'te 1997'den beri faaliyet sürdürdüğünü anımsattı.

Depremden sonra Erciş'te mekan sıkıntısı yaşadıklarını belirten Çağatay, kaymakamlık, yerel yöneticiler ve Adım Adım Oluşumu'nun desteğiyle birimi kurduklarını ifade etti.

Çağatay, "Adım, adım koşucuları, eğitim için TEGV'e olan inançla koştular ve çocuklarımızın çok güzel bir eğitim ortamına kavuşmasını sağladılar" dedi.

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ise TEGV'in, ilköğrenim çağındaki çocuklara, devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak ve çocuklara yaşam becerileri kazandırma misyonuyla kurulduğunu söyledi.

Adım Adım TEGV Sorumlusu Gülsevim Kahraman da, "3 bin Adım Adım üyesi sizlere ayrı ayrı sevgi ve selamlarını iletti. Çocukları gördüğümüz zaman, daha çok heyecanlanıp daha farklı bir şevkle koşuyoruz. 17 Kasım'da İstanbul Maratonu var. Orada yine bu eğitim biriminin 10 yıllık işletme giderini toplamak için koşacağız" diye konuştu.

Tören birim bahçesine fidan dikimiyle son buldu.

Kaynak: AA