Başkan Akaydın, 'İz Bırakan Hizmetler Yaptık”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Rotary Kulübü’nün toplantısına katıldı.

Başkan Akaydın, 'İz Bırakan Hizmetler Yaptık”

Toplantıda Antalya Rotary Kulübü üyeleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Akaydın, kente iz bırakan büyük yatırımları, “Bunlardan en büyüğü Hurma Atıksu tesisleridir. Bugüne kadar ne yapıldıysa hepsi yenilenmiş, tesisin kapasitesi 3 katına çıkarılmıştır. Çevreci ve ekolojik bu proje ile tesis atık çamurundan elektrik üretebilmektedir. Tesis, elektrik enerji tüketiminin yüzde 40’ı kendi üretmektedir. ikinci en büyük yatırımımız ise Akvaryum’dur. Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilen 85 milyon liralık bir projedir. Yakında Akdeniz Kent Parkı da bitirildiğinde Akvaryum Antalya’nın yeni cazibe merkezi olacak.Üçüncü en büyük yatırımım çok vaktimi alan Katı Atık Geri Dönüşüm ve Bertaraf tesisidir. Hukuki süreçlerden geçti ancak 4.5 yılımı aldı. İlk defa Antalya çöpünden para kazanan dünya belediyesi olacak. Birkaç ay içinde bu tesis hizmete girmesini hedefliyoruz” şeklinde anlattı.

Dördüncü büyük yatırımlarının Gürsu’daki üretim tesisleri olduğunu belirten Başkan Mustafa Akaydın, “Çok önemli bir tesis. Çiçek, fidan ve belediyenin her türlü ihtiyacının üretildiği bir tesis kurduk. Burada yılda 5.5 milyon çiçek ile ihtiyacımız olan fidanları üretiyoruz. Daha önce 60 kuruşa satın alınan çiçekleri bu tesislerde kendimiz üreterek 7.5 kuruşa mal ediyoruz. Belediyenin ihtiyacı olan doğrama, mobilya, kent mobilyası, heykeller, çocuk oyun parkları, elektrik direği gibi tüm ihtiyaçlarını burada ucuza üretiyoruz” diye konuştu.

Övünülecek, maliyeti düşük projeler de hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Akaydın, “Çok özel bir proje olan Sanayi Çıraklık Eğitim Merkezi’nin Türkiye’de örneği yok. Kepez ve Aksu’da açtığımız, yakında Döşemealtı’nda da hizmete girecek olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile sosyo-ekonomik yetersizlik içindeki ailelerin çocuklarına ücretsiz diş tedavisi ve bakımı hizmeti veriyoruz. Üniversite öğrencileri için açtığımız sosyal tesis, 5 yıldızlı otel konforunda öğrencilerimize hizmet veriyor. Ayrıca üniversite öğrencilerimiz ve sanayi çıraklarımız için her sabah sıcak çorba veriyoruz” diye konuştu.

Kültür, sanat, eğitim ve insan odaklı projelere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Akaydın, şöyle konuştu:
“Antalya’nın göreve geldiğimizde 3 festivali vardı şimdi 13 festivali var. Hepsi birbirinden güzel ve etkileyici festivaller. ASMEK ile çoğu kadın olmak üzere yılda 20 bin insanı eğitiyoruz. 4 yılda kadar 66 bin insanı eğitmişiz. Cadde düzenlemelerimiz insan odaklı projelerimize en güzel örnektir. Küçük dokunuşlarla esnafın yüzünü güldürdük. Modern bir kent yarattık. 125 bin liraya mal ettiğimiz Şemsiyeli Sokak, ülke ve dünya çapında ün sağladı.”
Başkan Akaydın, daha sonra Rotaryenlerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda Antalya Rotary Kulübü tarafından Meslekte Başarı Ödülü’ne layık görülen Arkeolog Fahri Işık’a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın verdi.
Kaynak: İHA