Rize Valisi Çakır, Tarihi Binalardaki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Rize Valisi Nurullah Çakır, Pazar ve Hemşin ilçelerindeki tarihibi binalarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi.


Çakır'a, incelemeleri sırasında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar eşlik etti.

Hemşin havzasında restorasyonu yapılan dört gözlü kemer köprü, Bilen köyündeki ahşap cami ve tarihi köy konaklarında incelemelerde bulunan Çakır bu kapsamda, ilçede yaşayan 100 yaşındaki Fatma Doruk'u da ziyaret ederek konaklar hakkında bilgi aldı. Çakır son olarak Hemşin'de yürütülen "Kentsel Dönüşüm Projesi"ni inceleyerek Belediye Başkanı Bekar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakır, Türkiye'nin kültür ve tabiat varlıkları konusunda çok zengin bir ülke olduğunu belirterek, "Tarihi kentlerimiz ve kültürel varlıklarımız Türkiye'nin turizm potansiyeli konusunda büyük zenginlikler içeriyor. Bu nedenle biz gelecek kuşaklara bizden önceki nesilden devraldığımız kültürel mirasları koruyarak teslim etmek zorundayız. Bize düşen asli görev de budur" dedi.

Çakır, çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak turizmin hizmetine sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA