(özel Haber) Eskişehir'de Zabıta’dan Fırınlara Sıkı Denetim

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediyesi ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte bulunan ekmek fırınları denetleniyor.

(özel Haber) Eskişehir'de Zabıta’dan Fırınlara Sıkı Denetim

Odunpazarı Belediyesi’nin sorumluluk sahası içerisinde bulunan unlu mamul üreticileri ve ekmek fırınlarına ait toplam 80 iş yerinde denetim başlatıldı. İmalathaneler ve üretim yerlerini denetleyen ekipler, buradaki gıda ürünlerinin bulunduğu koşulları inceledi. Ekmeklerin gramajlarını da kontrol eden ekipler, sağlık koşullarına ve kurallara uygun olmayan imalathaneler için gerekli yasal işlemi uyguladı.

Denetimlerle ilgili İHA'ya açıklama yapan Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, bu çalışma neticesinde halkın sağlıklı beslenmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Sivaslıoğlu, "Ağırlıklı olarak ekmek üreten imalathanelere denetimler sürmektedir. Buralarda özellikle bölgemizde yaşayan halkımızı sağlıklı olarak ekmek yemelerini sağlamaktır. Denetimlerimiz zabıtalarımız ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerin ve Çevre İl Müdürlüğü ekiplerince yapılmaktadır. Denetimlerde temiz olan yerlerin yanı sıra, hijyen ve sağlık kurallarına uymayan yerlerimiz de bulunuyor. Biz ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, sağlık kurallarına uymayan iş yerlerinde gerekli işlemi uyguluyoruz. Belli sıra ve süre içerisinde ve ani baskınlar içerisinde denetimlerimiz devam etmektedir" dedi.

Ekiplerin, denetimlerinin önümüzdeki günlerde de sürdüreceği bildirildi.

Kaynak: İHA