Kreşler ve Özel Bakım Merkezlerine Eğitim Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğüne bağlı 7 özel bakım merkezi ve 39 özel kreşe yönelik eğitim çalışması düzenlendi.


Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim çalışmasına İl Müdürü Murat Yıldırım da katıldı.

Kreşlere önemli bir görev düştüğünü belirten Yıldırım, günümüzde anne ve babanın yerini kreşlerin aldığını söyledi.

Çocuk eğitiminin artık bilimsel bir boyut kazandığını ifade eden Yıldırım, "Bunun için çocuk yetiştirirken uzman desteği gerekiyor. Sizler bu işin uzmanları olmalı ve aileye bu noktada yardımcı olmalısınız" dedi.

Kreşlerin, devleti, aileyi, çevre ve sosyal hayatı, okulu ve yabancıyı temsil ettiğini ifade eden Yıldırım, kreşlerin çocuklar üzerindeki rolünün çok önemli olduğuna değindi.

Hizmet içi eğitime de değinen Yıldırım, çalışanların kendini yetiştirmesinin zaruri olduğunu, eğitimleri bizatihi kendisinin takip edeceğini açıkladı.

İl Müdürü Murat Yıldırım'ın konuşmasının ardından İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, resmi yazışma kurallarını anlatan bir sunu gerçekleştirdi.

Ardından Sosyal Çalışmacı Zuhal Öztürk, kreş mevzuatını, İl Müdür Yardımcısı Tekin Balcı ve Aile Danışma Merkezi Müdürü İsmet Öztürk ise değişen Özel Bakım Merkezleri yönetmeliği konusunu içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA