Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Smdk Temsilcilerini Kabul Etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu heyetini kabul etti.


Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşen kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Suriye'yle ilgili son gelişmeler ve özellikle Cenevre-2 toplantısına ilişkin konular ele alındı.

Görüşmede, Davutoğlu'nun, 22 Ekim'de Londra'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu toplantısı sonrasında kabul edilen ortak bildirinin unsurları hakkında bilgi verdiği belirtildi. Davutoğlu'nun, bildiride de yer aldığı şekliyle, Cenevre-2 toplantısının ilkeleri, modaliteleri ve hedefleri üzerinde Çekirdek Grup üyeleri arasında varılan mutabakatın aktardığı öğrenildi.

Koalisyon üyelerinin, kendileri açısından son derece olumlu bir nitelik taşıyan ve SMDK'nın görüşleriyle uyumlu olan Londra Bildirisi'nin kendilerine güç verdiğini ifade ettikleri, Türkiye'nin bildirinin bu şekilde çıkması konusunda gösterdiği çabaları çok yakından takip ettiklerini ve krizin başından bu yana Suriye halkına en büyük desteği veren Türkiye'ye bir kez daha müteşekkir olduklarını aktardıkları belirtildi.

Üyelerin, Cenevre-2 toplantısının başarısının ancak Londra bildirisinde yer alan parametrelere bağlı kalınması kaydıyla mümkün olabileceğini belirttikleri, toplantıda yer alan SMDK heyetince de ifade edildiği üzere, Türkiye ve Arap Ligi'nin bu yöndeki kararlı tutumunun Cenevre-2 toplantısına katılımları konusunda belirleyici bir özellik taşıyacağını teyit ettileri bildirildi.

Heyetin, Cenevre-2 toplantısına katılma konusunun önümüzdeki günlerde SMDK içinde yapılacak değerlendirmeyle karara bağlanacağını bildirdikleri kaydedildi.

Kaynak: AA