Gaziler Gaziantep’te Bir Araya Geldi

Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı işbirliğinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları Meclis Toplantısı yapıldı.

Gaziler Gaziantep’te Bir Araya Geldi

Yapılan toplantıya; Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanı Hüseyin Demirbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, 68 ilden gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, “Biz burada misafirperverliğimizi göstere bildiysek bu bizim için büyük bir mutluluktur. Gaziantep, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için gerçekten çok şanlı bir yer. Gazileri, Gaziantep’te ağırlamak büyük bir onurdur. Bu vesile ile tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Gazileri Gaziantep’te ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bağrından Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan gibi bir çok kahramanı çıkaran gazi şehrimizde Gaziantep’te sizleri ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bakanlığımızın kurulması ile birçok hizmetler faaliyete geçirildi. Yapılan çalışmaların hiç birisi gazilerimizin geçmişe intikal eden şehitlerimizin hakkını ödemeye yetmeyecek hepimiz bunun farkındayız. Ama küçükte olsa bir birimize bu katkılar sağlanabiliyorsa ne mutlu bizlere diyorum” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, “Fransızlara karşı kahramanca savaşan bu cesur ve yiğit Gaziantep halkını en iyi anlayanlar bizleriz. Bu şehrin her karışı tarihi yansıtmaktadır. Gaziantep Türklük ve özgürlük ve bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu cesaret ve kahramanlığı yansıtmaktadır. Kahramanlar şehri ve şehitler diyarı Gaziantep’te bulunmaktan son derece gururluyuz ve onur duyuyoruz” diye konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gazilerin değerlerinin geleceğe yansıtılması halinde vatanın, vatan kalacağını ifade ederek, “Bu vatan için, bu vatanın değerleri için ölümüzü göze almış ve gazi kalmış sizlere ben söyleyecek söz bulamıyorum. Ancak ben ve benim çocuklarım sizlerden bir şey alabilir. Sizin o değerleriniz geleceğe yansıtılırsa bu vatan hep bizim kalacak. Böyle bir topluluk ile birlikte olmanın onurunu, kıvancını bana yansıttığınız için teşekkür ediyorum. Sizin yaptıklarınızın yanında bizim yaptıklarımızın hiçbir anlamı olmadığını biliyorum ama yine de bir şeyler yapabilme gayreti ile bu duyguyu bana yansıttığınız için, Gaziantep’imize gelip Gazi Şehrimize şeref verdiğiniz için, gaziliğimize gazilik kattığınız için yürekten teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Yapılan açılış konuşmaları sonrası Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan’a plaket takdim etti.
Kaynak: İHA