Eskişehir'deki Silahlı Kavgayla İlgili Dava

Eskişehir'de inşaat şirketi sahipleriyle çalışanlar arasında "alacak-verecek" meselesinden çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.


Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar O.A., M.E. ve E.K. ile olayda yaralanan Hayrettin Türkoğlu'nun ve kardeşi maktul Mehmet Türkoğlu'nun aile avukatı hazır bulundu.

Sanıklardan O.A, maktul Mehmet Türkoğlu ve Hayrettin Türkoğlu ile aralarındaki "alacak-"verecek" meselesini görüşmek için bu kişilerin bulunduğu Huzur Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şantiyesine, diğer sanıklar M.E. ve E.K ile gittiklerini bildirdi.

Buradaki konuşma sırasında Hayrettin Türkoğlu'nun kendisine küfür ettiğini ve masanın üzerindeki bardakla kafasına vurduğunu öne süren O.A, şöyle konuştu:

"Şantiyeye aramızdaki borç meselesini konuşmak için gitmiştik ancak burada şahsıma ağır küfür edildi. Daha sonra Hayrettin Türkoğlu, kafama masa üzerindeki cam bardakla vurdu. Bize doğru saldırı olunca belimdeki tabancayı aldım. Bu sırada tabanca birden ateş aldı ve mermiler Hayrettin Türkoğlu ile Mehmet Türkoğlu'na isabet etti. Her şey bir anda oldu."

Sanıklardan M.E. ise Hayrettin Türkoğlu ile olaydan bir gün önce de söz konusu borç yüzünden tartıştıklarını, Türkoğlu'nun kendisine saldırdığını ve burnunu kırdığını öne sürdü.

Diğer sanık E.K. de Mehmet ve Hayrettin Türkoğlu'nun sanıklardan O.A'ya küfrettikten sonra kendilerine saldırdıklarını iddia etti.

Türkoğlu ailesinin avukatı da olayın planlı şekilde gerçekleştiğini ve sanıkların "tasarlayarak adam öldürme" suçundan yargılanması gerektiğini savundu.

Sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Huzur Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şantiyesinde 14 Ağustos'ta meydana gelen olayda, inşaat şirketi sahipleri O.A, M.E. ve E.K ile çalışanlardan Hayrettin ve Mehmet Türkoğlu arasında "alacak-verecek" meselesi nedeniyle tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Türkoğlu ve Hayrettin Türkoğlu silahla yaralanmıştı. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden Mehmet Türkoğlu kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA