Vali Demir, Pamukkale Yolunda İncelemelerde Bulundu

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale, dünya turizmine açılması yönündeki yapılan üstyapı çalışmaları ile görsel çalışmalar hızla devam ediyor.

Vali Demir, Pamukkale Yolunda İncelemelerde Bulundu

Pamukkale’ye bir kilometre mesafedeki termal kırmızı suyu ile yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Karahayıt’ın yolu da Pamukkale’ye yapılan yol yapımı kapsamında yenileniyor. Vali Abdülkadir Demir, yapımı devam eden Denizli-Pamukkale ve Pamukkale-Karahayıt yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İnceleme gezisine, Vali Demir’in yanı sıra, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÖÇK Şube Müdürü Ali Rıza Sığırtmaç ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

İlk olarak Pamukkale Beldesi ile Kuzey Kapı arasındaki yolda incelemelerde bulunan Vali Demir, daha sonra Kuzey Kapı-Karahayıt yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Denizli-Pamukkale arasındaki yolun önemine değinen Vali Demir, “Denizlimiz için son derece önemli olan kara yoluyla ilgili çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Burada özellikle yol kenarlarında eksik olan kısımlarla ilgili bir çalışma yaptık. Ama esas çalışma burada bulunduğumuz noktada. Pamukkale Kuzey Kapısından Karahayıt’ın giriş noktasına kadar olan kısımla ilgili çalışma devam ediyor. Buda önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar sıcak asfalt olarak tamamlanacak. Bu yol özellikle bordür şeklinde yapılacak” dedi.

Karahayıt’ın girişinden, beldenin merkezine kadar olan alanda kilit taşı, yol yapımı, kenarlarda bisiklet ve yürüyüş yollarının yapılması ile ilgili çalışmaları yerinde gördüklerini vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, “Buradaki incelememizde teknik arkadaşlarımız, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurul Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek Hocamız ve diğer ekipten arkadaşlarımızla bu alanları yerinde gördük. Buralarda özellikle yapılan çalışmayla ilgili önceden alınmış Kurul Kararları, yerinde incelenerek yapılan diğer çalışmalarla birlikte değerlendirildi. Buradaki hedefimiz özellikle yıl sonuna kadar Denizli’den Karahayıt’ın içine kadar olan alandaki bütün çalışmaları nasıl tamamlarız onların değerlendirmesini yaptık. Pamukkale gibi önemli bir değerin bir an önce çok üst standartlarda ulaşılabilir hale getirmemiz gerekiyor. Burada çok üst standartlarda bir çalışmayı tamamlamak amacıyla arkadaşlarımız büyük gayret gösteriyor. Ayrıca Pamukkale’nin içindeki Hierapolis Antik Kenti’ndeki çalışmalarla ilgilide İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Frencesco D'Andrea hocamızla bir değerlendirme yaptık. Bütün hedefimiz biran önce bu yolları tamamlayarak hem Denizlimizin hem Türk turizminin hizmetine sunmak. Bütün hedefimiz bu yönde” diye konuştu.

Kaynak: İHA