'Çocuklarda Ahlaki ve Manevi Eğitim' Semineri

Rize'de "Çocuklarda Ahlaki ve Manevi Eğitim" konulu seminer düzenlendi.


Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere, konuşmacı Prof. Dr. Halil İbrahim Erden'in yanı sıra eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Erden, çocuk eğitimi konusunda hamilelik dönemi ve doğum sonrasında çocuğun gelişim aşamalarından itibaren dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Çocuklar anne karnında hissetmeye başlarlar. Doğumundan itibaren izleyerek hafızalarına kazırlar. 2-4 yaş aralığında belli şeyleri bilinç altına yerleştirirler ama çocuklar için kritik dönem ergenliktir. Çocuğun fizyolojik, duygusal, ahlaki ve sosyal gelişim ve değişimi bu dönemde şekillenir. Anne babaların bu dönemde çok daha duyarlı olması gerekmektedir. Bu nedenle özellikle çocukların yanında davranışlar çok daha önem kazanmaktadır" dedi.

Hoş olmayan hareketlerin çocuğun gözü önünde yapılmasının doğru olmadığını ifade eden Erden, "Çocuklar için en önemli örnek modeller anne ile babalarıdır, okuldaki öğretmenleridir. Bu nedenle çocukların hayatında önemli yeri olan bu insanlar, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklar konusunda çok hassas olmalıdır. Kişiler çocuktan istemediği şeyleri kendisi de uygulamalı, ondan bir şeyler beklerken adil olmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA