Gökçek’ten Kılıçdaroğlu’na: Erkeksen davet etme

Mustafa Sarıgül'ün, "CHP'ye davet edilmesi" polemiğine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Gökçek’ten Kılıçdaroğlu’na: Erkeksen davet etme
CHP 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'na aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 'ün, “Başvurmayacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez davet sahibi olsunlar” açıklaması CHP 'nin 'dilekçesiz'üyelik hakkında bir istisna yapıp yapmayacağı tartışmasına yol açtı. CHP kulislerinde Parti tüzüğüne göre Sarıgül 'ün dilekçesiz üye yapılmayacağı dile getiriliyor.

Yerel seçimlere az bir süre kala partilerin büyükşehirde kimleri aday göstereceği tartışılıyor. CHP 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise öne çıkan isimler CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Şişli Belediye Başkanı Sarıgül. Sarıgül 'ün aday olabilmesi içinse önce CHP 'ye üye olması gerekiyor. Kasım ayında gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi üyelik başvurusunda bulunması beklenen Sarıgül 'den ilginç bir açıklama geldi. Sarıgül, “Başvurmayacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez davet sahibi olsunlar” dedi.

'DİLEKÇESİZ ÜYE OLUNMAZ'
Sarıgül 'ün bu açıklaması CHP kulislerinde Sarıgül 'e istisna yapılıp yapılmayacağı yani Sarıgül 'ün 'dilekçesiz'üye yapılacağı konusunu gündeme getirdi. CHP yöneticileri, Sarıgül 'ün açıklamalarının 'önemli bir kriz'olarak değerlendirmezken, CHP 'nin parti tüzüğünün bağlayıcı olduğu belirttiler. Sarıgül 'ün bireysel başvuru yapması gerektiğini vurgulayan yetkililer, dilekçesiz üyeliğin söz konusu olmadığı ifade ettiler.

'BİRÇOK DEFA DAVET EDİLDİ'

Öte yandan Sarıgül 'ün açıklamalarını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Radikal 'e değerlendirdi. Koç, şunları söyledi: “Bizzat Sayın Genel Başkan ve diğer sözcüler bu daveti bir çok defa, çok açık bir şekilde yaptılar. Bunların hepsi arşivlerde var. Sayın Genel Başkan ile daha yeni bayramlaştığını ifade eden bir açıklama yapmıştı. Tekrar tekrar davetin yapılması konusunda ben de artık çelişkiye düşüyorum. Bizzat Sayın Genel Başkan 'ın sözleri var. CHP 'nin bir de tüzüğü, ilkeleri var. Bu tüzük gereğince de CHP 'ye nasıl üye olunacağı ve nasıl aday adayı olunacağı da açık. Bütün bunlar da belirtildi. Defaten belirtildi. Sayın Keskin söyledi, Sayın Kılıçdaroğlu söyledi. Ben söyledim parti sözcüsü olarak. Bunlar davet olmayıp da daha başka türlü bir davet tekrar nasıl tarif edilecek onu anlamakta güçlük çekiyorum.”

'CHP KİŞİLERE ENDEKSLİ DEĞİL'

Sarıgül 'ün, “Beni istemeyen CHP değildir. Bu süreç içerisinde eğer Sayın Deniz Baykal 'Sarıgül 'ü istemiyorum'diyorsa bunun açıkça deklare edilmesini, hatta bunun manşetlere taşınmasını istiyorum” açıklamasını da değerlendiren Koç, “CHP bir kitle partisidir. Programı, ilkeleri vardır. CHP hiçbir zaman kişilere endeksli değildir. Davet açıktır. Genel Başkanımız yapmıştır. Bizler söyledik. Daha halen bunun üzerinde mazeret üretmek ya da başka türlü davetler beklemek ne anlama geliyor ben onu bilmiyorum. Ortada çok net bir tablo var. Ama CHP 'yi kişilerle tarif etmek yanlıştır. CHP bir kurumdur. CHP 'ye herkes aday adayı olabilir. Bunun koşulları tüzüktedir. Sayın Genel Başkan 'ın daveti açık, net ortada” dedi.

GÖKÇEK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA: ERKEKSEN DAVET ETME
Sarıgül 'ün açıklamalarına bir tepki de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'ten geldi. Gökçe sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinde şunları kaydetti:
“SARIGÜL BASTIRA BASTIRA GELIYOR.GERÇEKTEN KK ACINACAK HALDE.SARIGÜL KK 'YA 'BENI DAVET ETSIN'DIYOR. HADİ ERKEKSEN ETME”