Giresun Belediye Başkanı Aksu Açıklaması

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bugün düzenlediği basın toplantısında Giresun Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Giresun Belediye Başkanı Aksu Açıklaması
Aksu, "Biz Türkiye’nin birşeyler üreten, proje hazırlayan ARGE’si olan tek belediyesiyiz" dedi.

Yapılan eleştirilerden ve saldırılardan dolayı ağız tadı ile bir bayram geçiremediğini belirten Başkan Aksu, amaçlarının Giresun Belediyesi olarak vatandaşları memnun etmek olduğunu söyledi.

Aksu, "Yapılan ihaleler ve bütçelerle ilgili olarak bazı iddialara cevap vermek istiyorum. 2009’da göreve geldim. Temizlik ihalesi ise 2007 yılında yapılmıştı. 2007'de yapılan temizlik ihalesi 23 mahalle ve 90 bin nüfusa göre yapılmış. Bugün ise mahalle sayımız 29 nüfusumuz ise 101 bin civarında gözüküyor. 350 binden 700 bin liraya çıkan ihale bedellerinin nedenleri sadece bunlar değil. 2007 yılında mazot 2.43 TL iken bugün 4.47 TL yani iki katına çıkmış durumda. 12 araç ile temizlik işleri yapılırken bugün 18 araç ile bunu gerçekleştiriyoruz. 110 temizlik personeli varken bugün 160 personelimiz var. 2009 yılında göreve geldiğimizde temizlik işçilerimiz 540 TL maaş alıyorlardı, bugün ise bin TL civarında alıyorlar. Zor şartlarda çalışan temizlik personellerimize, kendi insanımıza, bir milletvekilinin emekli olup aldığı 7 bin 500 TL maaşın yanında işçimize verdiğimiz para gayet normal. Diğer bir konu ise 2007 yılında KDV’nin üçte biri ödenirken bugün yüzde yüzünü ödüyoruz. Vergiler, maaşlar ve maliyetlerin artmasından dolayı bu artışların olması gayet normaldir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN PROJE HAZIRLAYAN, ARGESİ OLAN TEK BELEDİYESİYİZ”
Türkiye'nin proje hazırlayan, argesi olan tek belediye olduklarını dile getiren Aksu, "Perşembe günü TÜBİTAK’ın bir fuarı var. Türkiye’den katılan tek belediye Giresun belediyesidir. ARGE'si olan,proje üreten tek belediyeyiz. Üniversitelerin olduğu fuarda belediye olarak sadece biz varız. Engelli vatandaşlarımız ile ilgili şehrimizi engelsiz hale getirmeye başladık. 16 yıldır gazi caddesine gidemedim diyen engelliler bugün bana sarılıyorlar. O mutluluk bana yetiyor. Artık engelli vatandaşlarımız gazi caddesinde gezebiliyorlar" ifadelerini kullandı

Giresun'da İl Özel İdaresinin yapması gereken asfaltlamayı Giresun Belediyesi'nin yaptığını söyleyen Aksu, "AK Parti İl Başkanı Sayın Hasan Aydın benimle ilgileniyor madem, bende ona 3 soru sormak istiyorum bunları kamuoyuna açıklasın. 5 milyon liraya verdikleri SEKA’yı 68 milyona nasıl aldınız? Bu nasıl ticari bir zekadır? Bunu kamuoyuna açıklamalarını istiyorum. Artı, Tirebolu ilçesine kurulan konkasör tesisinin hangi AKP’li yöneticilere ait olduğunu, nasıl ihale edildiğini kamuoyuna açıklamasını bekliyorum. İl Özel İdaresi’nin bugün bütçesini ve borcunu bir açıklasın. Şehir merkezine bir okuldan başka hangi yatırımları olmuş? bunu açıklasınlar. Doğum hastanesi inşaatı 6 aydır durmuş durumda. Sayın Hasan Aydın bunlarla ilgilenmeli. Benim her şeyim şeffaf ve açık durumda. Kim ne belge istiyorsa ben vermeye hazırım. Zaten sürekli müfettiş gelip gidiyor. Belediye meclisinin de aldığı kararlar canlı olarak izlenebiliyor. Biz hesap verebilen bir belediyeyiz. Çamur atmak bir siyaset üslubu olmamalı. Ben AKP’nin dağınık yapısından şikayetçiyim. Çünkü şehrim hizmet alamıyor. 12 yıllık büyüyen Türkiye’de en az faydayı Giresun alıyor. Giresun’da il özel idaresinin yapması gereken asfaltlamayı bile belediye olarak biz yapıyoruz" şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERDE ADAYIM”
Seçimlerde tekrar aday olduğunu kaydeden Başkan Aksu, ”Sayın Canikli hesap soracakmış, benim hesap vereceğim adam Canikli değil. Ben hukuk devletine hesap veririm. Yaptığım işlerin de, yapamadıklarımın da hesabını giderim hukuk karşısında veririm. Öyle bir iktidarın milletvekili veya grup başkanvekili gelipte benden hesap soramaz. Öyle bir yetkisi de yok. Varsa bir hesabı yargı orda gider hesaplaşırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA