Denizli'de Mühendislik Mimarlık Haftası Etkinliği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Denizli İl Koordinasyon Kurulu , Mühendislik Mimarlık Haftası dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk koydu.


Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından basın açıklaması yapan TMMOB Denizli İKK Sekreteri Oktay Ulutaş, 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu'nun 4 Şubat 1954'te Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini, aynı yıl Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan kurucu genel kurulun 18-21 Ekim tarihleri arasında toplandığını, 18 Ekimi kapsayan haftanın TMMOB ve bağlı odaları tarafından Mühendislik ve Mimarlık Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.

TMMOB'un bugün ülke çapında 24 odaya ve yaklaşık 425 bin üyeye sahip olduğunu ifade eden Ulutaş, şöyle konuştu:

"Kentimizde bulunan şube ve temsilciliklerimizdeki üye sayımız ise yaklaşık 7 bindir. Kurulduğu günden bu yana; emekten ve halktan yana olan TMMOB, demokrasi ve insan haklarının hayata geçirilmesi için mücadele etmiştir. Yaklaşık 60 yıldır kuruluş ilkeleri ve ülke çıkarlarından ödün vermeyen örgütlülüğümüz, hemen her dönemde siyasi iktidarlar ile zaman zaman ters düşmüş ve saldırılara uğramıştır. Gücünü anayasa ve yasalardan alan TMMOB, hayatın her alanında ülkemizi, halkımızı, meslektaşlarımızı ve meslek alanlarımızı savunmaya büyük bir kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: AA