Vücut Geliştirme Sporcusunun Doping İlaçları Nedeniyle Öldüğü İddiası

Gençlik ve Spor Bakanlığı, vücut geliştirme sporcusu Şahin İrencin'in, doping ilaçları nedeniyle hayatını kaybettiği yönündeki iddialar üzerine soruşturma başlattı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, dopinge karşı "sıfır tolerans" ilkesiyle mücadele başlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, yoğun şikâyet ve iddiaların odağındaki Vücut Geliştirme Federasyonu hakkındaki iddiaları soruşturmak üzere Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığını görevlendirdiği kaydedildi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın, Vücut Geliştirme Federasyonunun özerkliğinin ve statüsünün yeniden belirlenmesi için görevlendirildiği ifade edilirken, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulunun da konuyu, 30 Ekim Çarşamba günü yapacağı toplantının gündemine aldığı belirtildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesinin olimpik branşlar arasına almadığı diğer spor federasyonlarının da bu toplantıda değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Bakan Kılıç'ın konuyla ilgili görüşlerine de yer verildi.

Şahin İrencin'in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Kılıç, "Bu olayın sorumlusu kimse, mutlaka bulunacak. Dopinge karşı sıfır tolerans ilkesi ile başlattığımız mücadeleye aykırı hareket eden kim varsa, hepsi yargı önünde hesabını verecek. Dopingi insan fıtratına aykırı bir zehir olarak görüyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız'' ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç'ın açıklaması şöyle devam etti:

"Şahin İrencin'in ölümüne neden olarak gösterilen ödül yönetmeliğini, 17. Akdeniz Oyunları'nın ardından değiştirdik. Ölüm olayını 100 cumhuriyet altınına bağlamak, gerçekçi bir yaklaşım değildir. Biliyorsunuz, dopinge karşı mücadele kapsamında ilk adım olarak ödül miktarlarında yüzde 50 oranında indirime gittik. Şahin İrencin gibi Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen sporculara 100 değil, 37,5 cumhuriyet altını ödülü verildi.

''

Bakan Kılıç, Şahin İrencin'in ölümü sebebiyle eşi Münevver İrencin'e ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA