Bursa'da Bir İnek Üçüz Buzağı Doğurdu

Bursa'da bir inek, üçüz buzağı dünyaya getirdi.


Merkez Nilüfer ilçesi İrfaniye Mahallesinde çiftçilik yapan Hüseyin Sargın'a ait inek, ikisi dişi biri erkek üçüz buzağı doğurdu.

Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Daha önce ineklerinin ikiz doğum yaptığına şahit olduğunu anlatan Sargın, ''Kurban Bayramı arifesinde baktık ki ineğimiz doğum yapacak. Dışarı saldık ve bir tane doğurdu. Çok ufak olduğunu görünce ikiz olduğunu anladım ve bekleyince yaklaşık bir saat sonra bir buzağı daha doğurdu. Ama bu buzağı da çok ufaktı, ben de durumu veteriner arkadaşım Ziver Şahin'e bildirdim. Kendisi yanıma geldiğinde ineğimiz bir doğum daha yaptı ve buzağılarımız üç tane oldu. İğneleri yapıldı, ilaçları verildi, çok şükür sağlıklılar'' ifadelerini kullandı.

Veteriner hekim Ziver Şahin ise böyle doğumların nadir görüldüğünü vurgulayarak, ''Sığırlarda bu durum çok az görülüyor. Dikkat çeken bir tarafı da bu buzağıların ikisinin dişi, birinin erkek olmasıdır. Bu da çok karşılaşılan bir durum değil. Tabii böyle olunca görenlerin büyük ilgisini çekiyor. 15 yıllık veterinerlik hayatımda ben de ilk kez böyle bir olayla karşılaştım'' dedi.

Kaynak: AA