Soma'da Yaşlılar Günü Kutlandı

Manisa'nın Soma ilçesinde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri kapsamında yağmur sebebiyle meydanda yapılması planlanan çelenk sunma töreni iptal edilirken kutlama programına protokol ziyaretleri ile devam edildi.

Soma'da Yaşlılar Günü Kutlandı
Kaymakam, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü ve Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı’nı ziyaret eden huzurevi sakini yaşlılar, protokol mensupları ile bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Cafer Öcal, “Bizleri yetiştiren bu günlere taşıyan ömrünü topluma hizmetle geçirmiş büyüklerimize
dikkat çekmek ve saygı ifadesi olarak da 1990 yılında Birleşmiş Milletler 1 Ekimi Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan etmiştir. Nüfusunun 10’u yaşlı olan ülkelere yaşlı toplum denilmektedir. Ülkemizde ise bu oran yüzde 8'lere dayanmıştır. Rakamlar gösteriyor ki dünyada olduğu gibi bizde de yaşlı nüfus giderek artmakta; hizmet edilmesi projeler üretilmesi gereken önemli bir kitle olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Yaşlılık kapıyı çalmadan; yaşlıların içinde bulunduğu durumları anlamaya adanmış bu günde amacımız; yaşlılığı çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarıp, sağlıklı ve aktif yaşlanan bir toplum oluşturma, her yaşta yaşanabilir bir dünya için el ele vermemiz gerektiğini hatırlatmaktır." dedi.

Kaynak: İHA