Silahlı Terör Örgütü Hizbul-tahrir Davasında Karar

Erzurum'da silahlı terör örgütü Hizbul-Tahrir'e üye oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 sanığa 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi, bir sanık da beraat etti.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan Erdem Aydın, İsmail Kaya ve Cengiz Karakuş ile avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar Rıfat Esen, Murat Genç, Mehmet Hanifi Ergin, Cengiz Karakuş, Ferhat İncekan ve Hacı Kaya ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıklardan karar öncesi son savunmalarını yapmalarını istedi.

Karakuş savunmasında, örgüt üyeliğinden daha önce Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak beraat ettiğini ve dava dosyasının iddia makamı tarafından temyiz edildiğini hatırlatarak, söz konusu davanın ardından örgütle hiçbir ilişkisinin bulunmadığını öne sürdü.

Aydın da sanık Karakuş'un iş yerinde bir süre işçi olarak çalıştığını ancak yasadışı hiçbir eylemde bulunmadığını belirterek, beraatını talep etti.

Kaya ise üniversite öğrencisi olarak geldiği Erzurum'da eğitimi dışında hiçbir faaliyetinin bulunmadığını, iddia edilen terör örgütüyle bir ilişkisinin olmadığını ve hiçbir yasadışı eylemde bulunmadığını ileri sürerek beraatını istedi.

Sanık avukatları da savunmalarında, Hizbul-Tahrir'in silahlı bir terör örgütü olmadığını, bundan önceki yıllar içinde ülkenin birçok ilinde söz konusu örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların büyük çoğunluğunun beraat ettiğini, İslami hassasiyetleri olan müvekkillerinin çevresindeki insanlara İslami düşüncelerini anlatmalarının örgütsel faaliyet olarak değerlendirilmesinin kabul edilir bir eylem olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen aranın ardından, sanıklar İsmail Kaya, Cengiz Karakuş, Rıfat Esen, Murat Genç, Mehmet Hanifi Ergin, Ferhat İncekan, Cengiz Karakuş ve Hacı Kaya'yı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Erdem Aydın'ın ise delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

Kaynak: AA