İtso Heyeti Makine Teknolojisini Yerinde İnceledi

Makine teknolojilerinde dünyanın devlerini ağırlayan EMO Hannover 2013’ü ziyaret eden İnegöllü firmalar, en yeni otomosyan sistemlerini yerinde görme fırsatı buldu.

İtso Heyeti Makine Teknolojisini Yerinde İnceledi
Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Metal İşleme ve Kaynak Teknolojisi Fuarı’nı gezen İnegöl heyeti, sektördeki teknolojik gelişmeleri yakında görme fırsatı bulurken, potansiyel müşterilerle de bir araya gelerek yeni pazar fırsatları yakaladı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) öncülüğünde KOSGEB desteğiyle gerçekleştirilen geziye, yönetim kurulu üyesi Oktay Can, Meclis Üyesi Zahit Şükrü Ezim, Makine ve Metal Meslek Komitesi Başkanı Ogün Şencan, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Süleyman Cavcı, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdür Ertan Kalkanlı, İTSO KOSGEB Temsilcisi Faruk Öner ile oda üyesi 15 firma temsilcisi katıldı.

16-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve 43 ülkeden 2 bin 100 firmanın ürünlerini sergilediği EMO Hannover 2013 Fuarı, 3’te biri yabancı olmak üzere 145 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Sektöründeki dünyanı en büyük fuarlarından birini ziyaret eden 21 kişilik İnegöl heyeti, makine ve metal sektöründeki son teknoloji ürünleri, en yeni otomasyon sistemleri ve dünyanın en büyük markalarının ürettiği en yeni metal işleme makinelerini detaylı bir şekilde inceleme imkânı buldu. İnegöllü ziyaretçiler, ayrıca fuarda yer alan dünyanın en büyük firma temsilcileriyle görüşerek yeni ürünleri gördü.

Son derece verimli gezi gerçekleştiren İnegöl heyeti, dünyanın sektöründeki en önemli firmalarından DMG/Mori Seiki firmasının Bielefeld kentindeki fabrikasını da ziyaret etti. Firmanın Asya Bölgesi Pazarlama Müdürü Frank Holzheid tarafından karşılanan heyete öncelikle firmanın tanıtımı ile ilgili sunum yapıldı. Yıllık 4,5-5 milyar Euro ciroya sahip firmanın Bielefeld’deki fabrikasında yalnızca makinelerin montajının yapıldığı, makine parçalarının ise firmanın diğer ülkelerde bulunan fabrikalarında üretildiği bilgisi verildi.

Kaynak: İHA