Recep Sert Bayram İçin Baba Ocağında

Türkiye'nin 5. yüz ve ilk çene nakilli hastası Recep Sert, bayram için Bursa'daki evine geldi.

Recep Sert Bayram İçin Baba Ocağında
Baba Cafer Sert, oğlunun moralinin çok iyi olduğunu belirtirken, ziyarete gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Ben kendisiyle görüştüm. Hatta uzaktan 'çak' bile yaptı" dedi.


Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Recep Sert baba ocağına geldi. 18 Temmuz'da Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüz ile alt ve üst çenesi nakledilerek yeni yüzüne kavuşan Recep 3 ay sonra evine gelerek, Kurban bayramında ailesine kavuştu. Yüzündeki ödemleri gerileyen ve ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen Sert, enfeksiyon riskinin de azalması nedeniyle doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan'ın izniyle özel otomobille evine geldi. İnegöl Devlet Hastanesi'nin kontrolünde her türlü sağlık tedbirlerinin alındığı eve gelen Recep Sert'i, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ziyaret etti.

"ÇOK SEVİNÇLİYİZ VE MUTLUYUZ"
Baba Cafer Sert, bayramdan sonra oğlunun Antalya'ya geri döneceğini belirterek, Recep Sert'in durumunun çok iyi olduğunu kaydetti.

Baba Sert, "Sevinçliyiz. Mutluyuz. Allah devletimizden razı olsun. Sayın vekilim çocuğumun geldiğini duyunca ziyaretimize geldi. Memnun olduk. Allah razı olsun. Recep'in durumu iyi. O da sevinçli biz de sevinçliyiz. Biz oradayken alışmıştık. Biz oradayken görmüştük. Onun ve bizim moralimiz iyi. Bunlar hep eşin dostun ve devletin desteğiyle moral buluyoruz" dedi.

"HASTANEMİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK"
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Recep Sert ile bir süre konuştuğunu dile getirerek, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hayrettin Göçmen'in koordinatörlüğünde hastanın gözetim altında tutulduğunu anlattı. Recep Sert'in moralinin yüksek olduğunu, neşeli bir halinin olduğunu kaydeden Milletvekili Şahin, "Yüz nakli konusundaki Türkiye'nin başarıları, artık dünyaya mal oldu. Bu yüz nakli operasyonlarından birisi de bizim hemşehrimiz olan Recep Sert kardeşimize uygulandı. Hakikaten başarılı bir operasyon geçirdi. Bugün bayram olması sebebiyle başhekim yardımcımızla birlikte kendisini ziyaret ettik. İnegöl Devlet Hastanesi imkanları çerçevesinde evinde her türlü önlemler alındı. Herhangi bir olumsuz durum olmaması için çalışılıyor. Aile ile kontağı sağladık. Recep, İnegöl'deyken kendisinin başına gelmemesi, iğnelerini düzenli olarak yapması konusunda hastanemiz bütün desteği verecek" dedi.

"BANA UZAKTAN 'ÇAK' BİLE YAPTI"
Ailesinin çok mutlu olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:
"Ben kendisiyle görüştüm. Kendisinin morali çok iyi. Ailesi gibi kendisinin moralini çok yüksek gördüm. Hatta uzaktan birbirimize 'çak' hareketi bile yaptık. Bunların hepsinin birlikteliğiyle, Recep'in iyileşme sürecine fayda sağlayacağını umuyorum. Recep tekrar hastaneye döndüğünde çenesindeki operasyonu tamamlandıktan sonra İnegöl'e gelecek."

"SAĞ SALİM KENDİSİNİ ANTALYA'YA GÖNDERECEĞİZ"
Recep Sert'in yeni yüzüyle alıştığını kaydeden Şahin, "Kendisi mutlu. Bir ihtiyacın var mı diye sorduğum da önce Allah'a şükrediyor. Sonra devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyor. Çok yüksek oranda ilgiyle kendisinin karşılandığını söylüyor. Moralleri mükemmel durumda. Aniden müdahale etme durumu olursa, hastanenin tüm imkanlarını buraya transfer etmek için geldik. Ziyaret ettim. Bayramlaştık. Burada bulunduğu süreç içinde biz kendisinin bir maraza olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Talimatlar verildi.

Sağ salim kendisini hastaneye göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

İnegöl ilçesindeki evinde bayramını geçirecek olan Recep Sert için evinde özel bir oda oluşturuldu. Her türlü enfeksiyonik ortamdan uzak tutulan Sert, moral için kendisine verilen 4 günlük bayram izninin ardından cumartesi günü tekrar Antalya'ya döneceği bildirildi.

Kaynak: İHA