Salihli’de Sürücülere Bayramlık Üzüm

Manisa'nın Salihli ilçesinde Jandarma ve Ticaret Borsası işbirliğiyle Kurban Bayramı öncesinde yolcu ve sürücülere Sultaniye üzümü dağıtıldı.

Salihli’de Sürücülere Bayramlık Üzüm
Salihli İlçe Jandarma ekipleri, Çökelek Köyü Kavşağı’nda otomobilleri durdurdu. Trafik kontrolü yapılacağını sanan sürücüler, jandarmanın ikramıyla karşılaştı. Yüzlerce yolcu ve sürücüye, 100'er gramlık paketler halinde üzüm ikram edildi.

Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram öncesi trafik yoğunluğuna dikkat çekmek amacıyla Salihli Ticaret Borsasının önerisiyle böyle bir çalışmaya gittiklerini belirterek, “Bu çalışmayla dünyaca ünlü Sultaniye üzümü sayesinde ilçemizin de tanıtımını sağladık” dedi.

Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ise yörenin en önemli ürünü olan üzümü kamuoyuna daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu bayram trafiği yoğunluğunda sürücülerimizi dikkatli olmaya davet ediyoruz. Sultanlara layık görüldüğünden dolayı Sultaniye adını alan üzüm, ilçemizin ve bölgemizin en önemli tarım ürünü ve gelir kaynağıdır. Üzümümüzün yurt dışında olduğu kadar yurt içinde de tüketimini artırmak zorundayız. Salihli Ticaret Borsamız tarafından hazırlanan 100'er gramlık ambalajlardaki üzümler, bayram boyunca ilçemizden geçen sürücülerimize jandarmamız tarafından dağıtılacaktır" diye konuştu

Kaynak: İHA