Bakan Bayraktar'ın Aracının Gişelerden Kaçak Geçtiği İddiaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın makam aracının köprü ve otoyollarda kaçak geçiş yaptığı iddialarının asılsız olduğu bildirildi.


Bakanlıktan, bazı basın yayın organlarında yer alan bakanların makam araçlarının köprü ve otoyollardan kaçak geçiş yaptığı, Bayraktar'ın da makam aracının 21 kez kaçak geçtiği ve para cezası bulunduğu yönündeki haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bu haberlerin yanlış bilgi ve değerlendirmelere dayandığı bildirilen açıklamada, "Söz konusu haberlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile ilgili yer alan bilgilerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberlerde yer alan bilgiler tamamen yanlış ve ileri sürülen iddialar asılsızdır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından köprü ve otoyol geçişlerinde kaçak geçişi belgelemek için yerleştirilen kamera siteminde renk ayrımının yapılamaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracımızla aynı plakaya sahip farklı bir araca yazılan cezaların Bakanlığımız makam araçlarına yazılmış gibi göründüğü anlaşılmıştır. Aynı plakaya sahip farklı bir araca kesilen ceza, kamuoyunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'a kesilmiş gibi algılanmıştır. Yanlış haberlerin içeriğinin ve veriliş şeklinin düzeltilmesi amacıyla söz konusu medya organlarının uyarılması ve kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur.

Sayın Bakanımızın kaçak geçişi ve verilen cezalarla ilgili yayımlanan haberlerle, bu haberlerde yer alan bilgiler tamamen yanlış, tüm iddialar ise asılsızdır. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar bu tip konularda oldukça titiz ve özenli bir tutum sergilemektedir."

Kaynak: AA