-memur-sen Arakanlı Müslümanları Bu Bayram Da Unutmadı

Daha önce Arakanlı Müslümanlar için yetimhane açacağını açıklayan Memur Sendikaları Konfederasyonu , kurban bayramında da Arakanlılara 200 kurban bağışladı.


Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerini ücret sendikası yerine değerler sendikası olarak gördüklerini belirterek, üyelerinin haklarını korumanın sendikaların asıl işleri arasında bulunduğunu ama üye olmayanlara fayda sağlamanın ise bir o kadar değerli olduğunu söyledi.

Memur-Sen'in gerek yurt içi gerekse de yurt dışında sosyal sorumluluk niteliğindeki organizasyonlara katkı sağladığını ifade eden Tombul, yurt içinde deprem döneminde Van'a, yurt dışında ise İHH, Cansuyu, Deniz Feneri ve Kimse Yok mu gibi derneklerle Somali, Sudan ve Nijer'e yardımlarda bulunduklarını vurguladı.

-Kazakistan da bağışlardan nasibini alacak

Son olarak Bangladeş'e giden Arakanlı Müslümanlara yardım elini uzattıklarını ve Bangladeş-Myanmar sınırındaki Coz'x Bazar kentinde Arakanlı Müslümanlar için yetimhane inşa etmeye başladıklarını anımsatan Tombul, şöyle konuştu:

"Bu bayram da Arakanlı kardeşlerimizi unutmadık. Memur-Sen olarak Arakanlı Müslümanlar için 200 kurban bağışladık. 200 kurbanda İHH tarafından temin edilecek. İki arkadaşımız bayramda oraya gidip bu bağışların organizasyonunu yapacak. Aynı şekilde ben ve bir arkadaşım Kazakistan Çimkent'te Memur-Sen'in bağışladığı 300 küçükbaş kurbanı dağıtacağız. Gerek Arakanlı Müslümanlar gerekse de ihtiyaç sahibi diğer Müslüman kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız. İsteriz ki yoksulluk ve zulüm dünyanın hiçbir yerinde olmaz ve biz oralara gitme gereği duymayız."

-Hükümet Müslüman ülkeleri harekete geçirmeli

Tombul, Memur-Sen ve bağlı sendikaları düşünüldüğünde dünya genelinde binin üzerinde kurban bağışının yapılacağını hesapladıklarını söyledi.

Arakanlı Müslümanlar konusunda Türkiye'de kamuoyu oluşturulmasında büyük çabalar gösterdiklerini dile getiren Tombul, "Onlar için ne kadar şey yapsak az kalır. Onlar hem bizim dindaşımız hem de o coğrafyada bir Osmanlı Şehitliğimiz var. Hükümetimiz, diğer Müslüman ülkeleri de harekete geçirerek Myanmar bölgesinde sulhu sağlamalı" diye konuştu.

Kaynak: AA