Mısır'daki Darbenin 100. Günü Çankırı'da Protesto Edildi

Çankırı'da sivil toplum kuruluşlarından oluşan Rabia Paltformu, Mısır'da yaşanan askeri darbenin 100. gününde yaşanan olaylara dikkat çekerek, Mısır halkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını vurguladı.

Mısır'daki Darbenin 100. Günü Çankırı'da Protesto Edildi

Karatekin Parkı Meydanı'nda bir araya gelen Rabia Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Ellerinde Mısır'dan çekilen fotoğraflardan oluşturulmuş afişlerle açıklama yapan platform üyeleri, Mısır'da yaşanan olaylara dikkat çekti.

Genç Memur Sen Temsilcisi Arif Kırkpınar, "Mısır'da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe bugün 100. gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesi ile elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı bir yıl bile dolmadan silah zoru ile rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç bütün dünya demokrasiyi, insan haklarını hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Menfaatlerini korumak için darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler, insanlık onuruna, insan haklarına ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor" dedi.

Kırkpınar, darbeye karşı direnen gençler olarak dünyada yapılan bütün darbelere karşı olduklarını vurguladı.

Basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılırken, açıklamada Mısır'da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmaması temennisinde bulunuldu.

"Kahrolsun Amerikan Demokrasisi" ve "Mısır'a selam, direnişe devam" sloganları atan grup daha sonra toplu olarak Mısır'daki direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işareti yaptı.
Kaynak: İHA