Selçuklu Tıp'ta Beyaz Önlük Giyme Töreni

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2013-2014 akademik yılında birinci sınıf öğrencileri için organize edilen "Beyaz Önlük Giyme Töreni" gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törende, öğrencilere öğrenim görecekleri 6 yılı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Beyaz önlüğün sağlığın, temizliğin sembolü olduğunu belirten Gökbel, "Beyaz önlüğü taşımak biraz zordur. Diğer mesleklere benzemez. Aslında tıp bir meslek değil, bir hayat tarzıdır" dedi.

Hekimliğin severek yapıldığı zaman son derece zevkli bir meslek olduğunu ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:

"İnsan hayatına eliniz değecek. İnsanların hayır duasını alacaksınız. Öğrencililik yıllarında elbette zorluk yaşayacaksınız. Öğrencilik yılları çok çalışmayı gerektirir. Hekim olduktan sonra da zordur. Ama siz umuyorum ki insanı önceliğinize alarak çalışacaksınız. Ancak bu şekilde bu meslekten zevk alırsınız. Çok dinamik bir kadroya sahibiz. Bu sizler için çok büyük avantaj. Hekimlikte usta-çırak ilişkisi çok önemli. Hocalarınızın bilgi ve görgülerini edinmeye çalışın. 6 yıl boyunca bu en büyük kazanımınız olacaktır. Sizlerin aranızda bulunmaktan son derece mutlu oldum. Fakülte hayatınızda başarılar diliyorum."

SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ise üniversiteye yeni başlayan öğrencilerle aynı heyecanı yaşadığını dile getirdi. Bu yıl 40 öğrenci mezun ettiklerini hatırlatan Sarı, "6 yıl sonra da 160 öğrenci mezun edeceğiz. 6 altı yıl sonra kepleri havaya fırlatacaksınız. Hepiniz hekim olacaksınız buna şüphemiz yok. Ancak aynı zamanda bilgi birikimi olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Buradaki öğrencilerimiz çok zor bir tıp eğitiminin yanı sıra sosyal etkinliklere de zaman ayırıyorlar. Türkiye'de son TUS yerleştirmelerinde 7'nci sıradayız. Sosyal birikimi olan, bilgi birikimi olan, entelektüel kapasitesi çok fazla olan bireyler olmanızı arzu ediyoruz" diye konuştu.

Rektör Gökbel, fakülteyi birincilikle kazanan Hakkı Yıldırım'a ödülünü ve önlüğünü takdim etti. İkinci olan Bengü Reyhan Botsalı'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, üçüncü Edibe Rumeysa Selvi'ye ise ödülünü ve önlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci takdim etti. 160 öğrenciye önlüklerini akademisyenler giydirdi.

SÜ Tıp Fakültesi NöroJenerasyon Topluluğu'nda bulunan Bazal Gangliyonlar grubu bir konser verdi.

Törene, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Duygu Fındık ve Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA