Sağlıklı Saçlar İçin 15 Liranın Altındaki Şampuanları Kullanmayın

Saçların emanet edildiği şampuanların içeriğinde mutlaka saç ve deriyi koruyan gelişimini sağlayan etken maddeler bulunması gerektiği belirtildi.

Sağlıklı Saçlar İçin 15 Liranın Altındaki Şampuanları Kullanmayın
Yapılan araştırmaya göre insan saç ve derisine uygun 250 ml. lik bir şampuanın minimum satış fiyatının 15 lira olması gerekiyor.
Ankara'da ARGE laboratuvarı GEOMASS'ta REVOX, TLT MED ve bazı hastalıklara özel şampuanlar üreten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, sadece ucuz kimyasallarla üretilen sözde şampuanların son yıllarda raflarda sıklıkla yer aldığına şahit olduklarını kaydetti.

Saçın kadınlar kadar erkekler için de büyük önem taşıdığını, saç sorunu yaşayanların ciddi psikolojik rahatsızlıklara maruz kaldıklarına dikkati çeken Sam, bunda genetik nedenler kadar yanlış şampuan seçiminin de rolü olduğunu bildirdi.

Talat Sam, piyasada güzel ambalajlar içinde bir kaç liraya şampuan satıldığına şahit olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Saç ve saç derisinin sağlıklı olabilmesi için şampuanın önemi çok büyük. Bizler ürettiğimiz bitkisel şampuanlarda alımlarımızı ne kadar ucuza gerçekleştirsek de belli rakamların altına inemiyoruz. Yaptığımız araştırmalarda insan saç ve saç derisine uygun bir şampuanın raf fiyatının 250 ml. si en az 15 lira olmalı. Bunun altında kar etmeksizin sağlıklı şampuan üretmek mümkün değil. Maliyeti en fazla etkileyenler kaliteli kimyasallar ve bitki özleri. At kuyruğu otu gibi bazı bitki özleri var ki maliyeti doğrudan tavan yaptırıyor. Ancak sağlıklı saçlar için bu ve benzeri özlerin kullanılması zorunlu. Milyonlarca insanın dert yandığı saç dökülme sorunu, ne yazık ki düşük kaliteli şampuan kullanımıyla artıyor. Sonuçta insanlar yeniden saçlarına kavuşmak için bu kez hem daha fazla para harcıyor hem de acıya katlanmak zorunda kalıyorlar."
İçeriği belli olmayan, düşük fiyatlı şampuan kullanımının saça olumsuz geri dönüşleri olduğunu dile getiren Talat Sam, şöyle konuştu:
“Özellikle kalitesiz şampuanlardan uzak durmak gerek. Çünkü ucuz şampuan kullanımı saç diplerinde bakteri ve mantar üremesine bağlı olarak saç dökülmesi ve kepek oluşumu gibi birçok problemi de beraberinde getiriyor. Merdiven altında üretilen şampuanlar, düşük maliyetli maddelerden oluşan içerikleriyle insan sağlığını tehlikeye atan bir unsur. Tabiri caizse ucuz diye alınan şampuanlar nedeniyle kaş yapayım derken göz çıkartılıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu konuda çok hassas ve dikkatli davranmaları gerek.”
Talat Sam, kişiye uygun şampuan seçiminin önemine de dikkati çekerek, "Bebekler, kapalı kadınlar, tozlu ortama sık maruz kalanlar, saçlarını sık yıkamak zorunda kalanlar farklı bitki özleri ile formüle edilen şampuanlar kullanmalı. Biz ARGE Laboratuvarımız da REVOX, TLT MED ve bazı hastalıklara özel olarak üretilen şampuanlarımız ile bunu büyük ölçüde başardık. Geri dönüşlerde yüzde 98,6 memnuniyet rakamına ulaşmamız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

LTS TEKNOLOJİ GRUP
LTS Teknoloji Grup, Türkiye’nin ve Avrupa’nın endemik bitki örtüsünü de kullanarak, ARGE Laboratuvarı GeoMASS’ta geliştirdiği şampuanlarla öncelikle saç dökülmelerine kalıcı çözüm sağlamayı hedefliyor. Ürettiği REVOX, TLT-MED ve bazı rahatsızlıklara özel şampuanları eczaneler ve farklı satış kanalları ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Laboratuvarlarda uzman ekipler tarafından hazırlanan başörtülü kadınlar için üretilen REVOX şampuanın İsviçre’de bulunan AB’den bağımsız enstitü tarafından yapılan araştırmada kapalı hanımlarda yüzde 98,6 oranında olumlu sonuç alındığı tespit edildi. Bunun yanında uzun süren çalışmalar sonunda üretilen bazı rahatsızlıklara özel geliştirilen TLT MED ürünleri de onkoloji hastaları, diyabet hastaları, diyet yapanlar, demir eksikliği olanlar ve menopoz dönemindeki bayanlar için hem Türkiye hem de dünya genelinde önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA