Kazaların Yüzde 94’ü İnsan Hatasından Kaynaklanıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yıl başından bu yana 462 kaza meydana geldiği, bu kazalarda 630 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kazaların Yüzde 94’ü İnsan Hatasından Kaynaklanıyor
İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, uyulan her trafik kuralının bir sebebi, uyulmayanın da bir bedeli olduğunu belirtti.

Trafik kazalarının yaklaşık yüzde 94’ünün insan hatasından kaynaklandığını belirten Meşe, "Ülkemizde olduğu gibi ilçemizin de en önemli meselesi trafiktir. Trafik kazaları, geride binlerce ölü, on binlerce yaralı ve özürlü insan bırakıyor, trilyonlarca liralık maddi kayıplara sebebiyet veriyor. Kısaca trafik, kurallara uyulmadığı sürece bir tehdit unsuru olmaya devam etmektedir. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yaklaşık yüzde 94’ü insanların hataları sonucu meydana gelmektedir. Trafik kazarından korunmak için kaidelere mutlaka uyulması gerekir" dedi.

MOTOSİKLET VE BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ TRAFİK KURALLARINA UYMUYOR
İnegöl'de 2013 yılının ilk 9 ayında 462 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Ömer Meşe, "Bu kazalarda yaklaşık 630 kişi yaralanmış ve milyonlarca lira maddi hasar meydana gelmiştir. İstatistiklere bakıldığında, bu kazaların yüzde 34’ünün motosiklet ve bisiklet sürücülerinin, yüzde 30’unun otomobiller ve yüzde 25’inin ise diğer araçların karıştığı kazalar olduğu görülüyor. Bütün kontrol ve ikazlara rağmen, halen motosiklet ve bisiklet sürücülerinin trafik kurallarına tam anlamıyla uymadıkları anlaşılıyor. Araç sürücülerinin ve özellikle de motosiklet ve bisiklet sürücülerinin trafik kurallarına uyma konusunda daha çok özen göstermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA