Gümüş, 'Geçilen Değil, Gezilen Aydın İçin Varım”

CHP Efeler Belediye Başkan aday adayı Ahmet Gümüş, Aydın’a daha fazla hizmet etmek için belediye başkan aday adaylığına soyunduğunu belirtti.

Gümüş, 'Geçilen Değil, Gezilen Aydın İçin Varım”
Seçilmesi halinde hem halka, hem örgüte hesap vereceğini, hem de kente hizmet edeceğini dile getiren Gümüş, kamu malına zarar vermekten yargılanma pahasına da olsa seçildiği gün törenle makam odasının kapısını söktüreceğini, halk ile aradaki engellerin tamamını ortadan kaldıracağını açıkladı.

Aydınlıların, Aydınspor 1923’ü amatör liglerden 3. lige taşıyan efsane başkan olarak tanıdığı Ahmet Gümüş, şimdi de Aydın’ı sınıf atlatmaya hazırlanıyor. Aydın’da belediye başkanlığı makamını halka açmayı, şehir ile köyler arasında köprü olma hedefiyle belediye başkan aday adaylığı için kolları sıvayan Ahmet Gümüş, belediye başkan adayı olamadığı takdirde de CHP’nin bir neferi gibi Aydın’da parti bayrağını en yükseğe taşımak için çalışacağını belirtti.

‘HİZMETLERİMİN DOZAJINI ARTIRMAK İSTİYORUM’
Aydın’a daha fazla hizmet etmek için bu yola girdiğini belirten Ahmet Gümüş, “Hizmetlerimin dozajını artırmak istiyorum. 30 yıl aşkın süredir çeşitli sivil toplum örgütleri bünyesinde hizmetler veriyorum. Spor camiası içerisinde, Tekstilciler Derneği Başkanı olarak, Aydın Ticaret Odası’nda görev aldım. 2009 yerel seçimlerinde Özlem Hanım ile birlikte belediye meclisine seçildim. Meclis üyeleri arasında yapılan görev dağılımında birinci başkan vekili seçildim. Bu süreçte siyasete ve belediyeciliğe ısındım. 3-5, 4 yıldan sonra belediye başkanlığı aday adaylığını düşünerek Özlem hanımında büyükşehir başkan adaylığı kesinleştikten sonra Efeler Belediye Başkanlığı aday adaylığını düşünerek Aydın belediye meclis üyeliğinden istifa edip kamuoyundaki duyarlılığı, belediye bakışı, artıları, eksileri görmek için sade bir vatandaş olarak hazırlanmak için istifa ettim” dedi.

‘KAPISIZ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM’
Halkın düğününde, ölümünde, bulvarda, sokakta belediye başkanını görmek istediğini dile getiren Gümüş, “Vatandaş kendinden biri gibi içinden birini belediye başkanlığında görmek istiyor. Bizim masamız büyük. Masamızın etrafında muhtarlarımızı, sivil toplum örgütlerini, basını oturtuyoruz. Her kesimden faydalanmak istiyoruz. Her kesimin görüşüne saygımız var. İşte vatandaş aslında bunu istiyor. Ulaşılabilir bir başkan istiyor. Bunların yapılmadığını söylüyor vatandaş. Seçilmeden önce söz verenlere ulaşamadığını, halkın belediye başkanından kopuk olduğunu söylüyor vatandaş. Belki suç işleyeceğim ama kamu malına zarar vermekten de yargılansam bile seçildiğim takdirde ilk yapacağım şey kapıyı tören ile söktürmek olacak. Belediye başkanı olurum ya da olmam fakat bu benim içimdeki bir ukte. Belki adımıza kapısız diyecekler ama ben bunu yapacağım. Arabalar durduğu zaman siyah siyah giyinmiş 3-5 adamın kapı açmasını kesinlikle yadırgıyorum. Bunu birileri yaptığı için eleştirmiyorum ama yadırgıyorum. Seçildiğim zaman şimdi olduğum gibi halk ile iç içe sade bir vatandaş olacağım. Halkla arama bir duvar, bir mesafe koymak gibi bir lüksüm olmaz” şeklinde konuştu.

‘BİZ KENDİ PARTİLİLERİMİZE GÜVENMEMEKLE HANGİ MESAJI VERECEĞİZ’
Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Efeler Belediye Başkanlığı için rakibi olan üç adayında kendisi için önemli olduğunu ifade eden Ahmet Gümüş, “Bu şehri yönetmek için medeni cesaretlerini ortaya koyup yönetime talip olmuşlardır. Bu bence bir zenginliktir. Hiç kimse bundan korkmamalı çekinmemeli hatta dört yerine sekiz olsaydı. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin merkezde 6 Bin 200 üyesi var. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri Aydın’da ön seçime alışıktır. Bugün adaylarında ön seçimle tespit edilmesinden yanayız. Örgüt hangi arkadaşımızı seçerse ben onun neferi olarak çalışacağım. Küsmeyeceğiz, kırılmayacağız. Hem Efelerde, hem büyükşehirde hem de diğer ilçelerimizde çok çalışarak belediye başkanlıklarını hep birlikte kazanacağız. Bu süreçte hiç kimsenin ‘Şu benim adayımdır, bu benim adayımdır’ diye de ön plana çıkarmaması gerekir. Büyükşehir belediye başkan adayı da, milletvekilleri de genel başkanımızda il başkanımızda, merkez ilçe başkanımızda her adaya eşit davranmak zorundadır. Demokratik ortamda aday adayı olan herkes ön seçim istemelidir. Mesut beyde, Sadet hanımda, Barkan beyde, milletvekilleri de hatta genel başkanda böyle düşünmelidir diye düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğünde de bu var. Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduğunda da tüm Türkiye’de seçim tüzüğünü böyle geliştirdiğini söylüyor. Böyle bir şey olmazsa bizi üzer. Biz kendi partililerimize güvenmemekle hangi mesajı vereceğiz” dedi.

Kim seçilirse seçilsin ilk Efeler belediye başkanının, büyükşehir belediye başkanının işinin çok zor olduğuna dikkat çeken Gümüş, “ Çünkü köylerde, beldeler de oturanların bir zabıtası, bir belediye başkanı vardı. En ufak bir sorunda halk muhtarına, belediye başkanına ulaşabiliyordu. Köyler ile şehir arasındaki köprüyü çok iyi kuracaksınız. Sosyal adaleti çok iyi sağlamak gerekiyor. 2014 yerel seçimlerinde göreve gelenler yerleşim yerlerinin gelecek 50 yıllını beklide 100 yılını şekillendirecek.. Bu çok önemli bir durum. Beraber çalışacağım arkadaşlarımızı belirledik. Üniversiteden destek alacağız” dedi.

‘HEM HESAP VERECEĞİZ, HEM DE HİZMET EDECEĞİZ
Aday adaylığı sürecinde olumlu tepkiler aldığını belirten Ahmet Gümüş, sözlerini şöyle tamamladı: “Aday adaylığı sürecinin nasıl olacağı, adayın nasıl belirleneceği belli değil ama ben 6 Bin 200 kişiye mektup yazdım. Sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyorum, çeşitli toplantılar yapıyorum. Düğünlere gidiyorum, partimizin önde gelenleriyle bir araya gelip onların fikirlerini alıyorum. Bende bilgi aşçılığı var. Her gün bir şeyler öğreniyorum. Partili bir dinamizm istiyor. Mektup gönderdiğim kişiler ‘Şimdi Aydın’ı yönetmeye aday olacak kişiyi benim oyum mu belirleyecek’ diyor. Kendinde bir farklılık hissediyor. Biz belediye başkanlığı dönemimizde hem halkımıza hesap vereceğiz, hem örgütümüze hesap vereceğiz hem de bu şehre hizmet edeceğiz. Ben seçildikten sonra ‘bana ne ya ben efeler belediye başkanıyım’ der hiç kimseye tınlamazsanız dört yıl beş yıl çok erken bir süredir hemen sandık önünüze gelir”
Kaynak: İHA